Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ερώτηση για το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Ζητάνε από τη δημοτική αρχή άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την ανάδειξή του

Από παλιότερη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Από παλιότερη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Ερώτηση για το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης» κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσείο και κάνουν λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Στην ερώτησή τους σημειώνουν: «Το Ιστορικό Μουσείο "Χαρίλαος Φλωράκης" είναι σήμερα στην κυριότητα του Δήμου Καρδίτσας. Πρόκειται για το ανακαινισμένο σπίτι του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλαιοζογλώπι Ραχούλας. Το Μουσείο βρίσκεται σε οικόπεδο που έκανε δωρεά ο ίδιος εν ζωή στην Ενωση Αγραφιώτικων Χωριών Νομού Καρδίτσας το 1988. Στη συνέχεια το ΔΣ της Ενωσης παραχώρησε το οικόπεδο στο Δήμο Ιτάμου για την ανακατασκευή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης και εκεί πλέον στεγάζεται το Μουσείο, που εγκαινιάσθηκε στις 26/10/2008.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν σε εκκρεμότητα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου, αλλά και στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου. Η απαραίτητη πολεοδομική άδεια του κτιρίου δεν έχει εκδοθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να μην έχει συνδεθεί το κτίριο με τη ΔΕΗ. Τελευταία διακόπηκε και η προσωρινή σύνδεση. Επίσης δεν υπάρχει πρόγραμμα λειτουργίας, ούτε υπεύθυνο άτομο που θα φροντίζει για τη λειτουργία του, την ξενάγηση των επισκεπτών, που θα προγραμματίζει σε ετήσια βάση εκδηλώσεις.

Τέλος, δεν γίνεται καμία προσπάθεια επαφής και συζήτησης για τις δυνατότητες που υπάρχουν, για εμπλουτισμό του με αντικείμενα, βιβλία και έγγραφα, για συνεργασία με το "Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη, Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης" που λειτουργεί στην Αθήνα από το ΚΚΕ.

Μας προκαλεί εντύπωση η μέχρι τώρα αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το Μουσείο και μας δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά. Ερωτάται η δημοτική αρχή:

1. Πότε θα ολοκληρωθούν οι ενέργειες και το κτίριο θα αποκτήσει νόμιμη πολεοδομική άδεια;

2. Πότε θα συνδεθεί το Μουσείο με το δίκτυο της ΔΕΗ;

3. Θα υπάρξει πρόγραμμα λειτουργίας (μέρες - ώρες - τηλ. επικοινωνίας), θα οριστεί υπεύθυνος υπάλληλος του δήμου για τη λειτουργία του και την ξενάγηση;

4. Θα πάρει πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου;

5. Είναι στις προθέσεις της η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα συμπίπτουν με τους σκοπούς ίδρυσης του Μουσείου;

6. Εχει πρόθεση να προωθήσει συνεργασία του Μουσείου με το "Επιμορφωτικό Κέντρο - Αρχείο - Χαρίλαος Φλωράκης", που λειτουργεί στο Χαλάνδρι Αττικής;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ