Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Εγκαίνια του Επιμορφωτικού Κέντρου

Τη Δευτέρα, 11 Ιούνη, στις 8 μ.μ.

Από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη στον ένα χρόνο από το θάνατό του
Από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη στον ένα χρόνο από το θάνατό του
Στη μνήμη του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ σ. Χαρίλαου Φλωράκη, δύο χρόνια από το θάνατό του, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τη Δευτέρα, 11 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, στο σπίτι όπου ζούσε ο σ. Φλωράκης, στο Χαλάνδρι, εγκαινιάζοντας το Επιμορφωτικό Κέντρο που θα λειτουργεί εκεί, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει η ΚΕ. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από το θάνατο του Χ. Φλωράκη, περατώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες και το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΕ αναφερόταν σχετικά με το Κέντρο: «Η ΚΕ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση του κτιρίου και του γύρω χώρου που ο σ. Φλωράκης παραχώρησε με τη διαθήκη του στο ΚΚΕ. Πιστεύουμε ότι η "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ" θα συμβάλει ουσιαστικά στην ιστορική έρευνα γενικά, στη μελέτη της πλούσιας και ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος ειδικότερα».

Στο Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχουν ελεύθερη πρόσβαση ερευνητές, σωματεία των εργαζομένων, επιστημονικοί σύλλογοι και, γενικά, κάθε μελετητής.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, εξάλλου, έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα και το πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του Επιμορφωτικού Κέντρου (δημοσιεύτηκε στον «Ρ» στο φύλλο της Κυριακής 20 Μάη).

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ