Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, πειστήκαμε! Αφού το λένε ο Καψής και ο Πρετεντέρης έτσι θα 'ναι!

Η κυβέρνηση δίνει την ύστατη μάχη! Προσπαθεί να περικόψει τις δαπάνες του Δημοσίου για να αποφύγει νέα μέτρα από την τρόικα. Μιλάμε για πραγματικό αγώνα.

Προσπαθεί να μας κόψει τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα επιδόματα ανεργίας, την πολιτική προστασία, τα συγγράμματα στα πανεπιστήμια και ό,τι άλλο φανταστείτε για να μην κοπούν εκ νέου οι μισθοί και οι συντάξεις.

Γιατί, φυσικά, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το αν θα σου κόψουν ευθέως το μισθό από το να τον ...κόψεις μόνος σου για να πληρώσεις μια ιδιωτική κλινική, έναν ιδιωτικό σταθμό ή οποιονδήποτε άλλον επιχειρηματία.

Κι από πάνω πρέπει να γίνουν και οι «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» (αυτές οι δύο λέξεις στα δελτία ειδήσεων, αν το έχετε προσέξει, πάνε πάντα μαζί, ποτέ χώρια).

Μόνο που κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει για ...ποιους είναι «αναγκαίες». Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν έχουν να κάνουν με τις δικές μας ανάγκες. Το να μιλάς γι' αυτές θεωρείται «ανευθυνότητα» και «έλλειψη σοβαρότητας».

Αντιθέτως, το να μιλάς για το πώς θα δημιουργηθούν συνθήκες όπου κάθε πολυεθνική θα μπορεί να έρθει εδώ και να κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, θεωρείται «σοβαρότητα» και «αναπτυξιακή προοπτική».

ΕΙΧΕ - ΔΕΝ ΕΙΧΕ, πάντως, το «πέταξε» σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου. Μπορεί, λέει, να γίνουν και το... Σεπτέμβρη οι εκλογές.

Ηταν βεβαίως μεταξύ ...σοβαρού και αστείου, μόνο που στην πολιτική τίποτε δε λέγεται έτσι για να ειπωθεί απλώς.

Αγνωστο το τι σκέπτονται τα επιτελεία τους, το σίγουρο είναι πάντως ότι αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει σχετικά με τις εκλογές είναι το να διαμορφώσουν τους καλύτερους όρους για να περάσουν τα ψευτοδιλήμματά τους...



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ