Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11224

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Ιδιωτική Υγεία, Τρόφιμα - Ποτά

ΣΕΛ.  14

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ προωθούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να εμπιστευτούν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές

MotionTeam

Νέα αντιλαϊκά μέτρα δρομολογεί το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης - τρόικας - καπιταλιστών, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ. Προχωρούν σε μείωση των ρυθμών εκταμίευσης από 8% στο 7% ανά μήνα, από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο τομέα, που θα πλήξει συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, την τοπική διοίκηση κ.ά. Ετοιμάζουν κατάργηση κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων - ανεργίας, πολυτεκνικά, προνοιακά, φοιτητικά κ.ά. - και δραστική μείωση των δικαιούχων, μέσω καθιέρωσης «ελάχιστων» εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή τους, με ενιαίο «κοινωνικό» επίδομα - φιλοδώρημα για εξαθλιωμένους. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και επίσημα το κοινό πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.), για τα μέτρα φοροληστείας του λαϊκού εισοδήματος. Ετσι καταδικάζουν το λαό να ζήσει στο χάος της φτώχειας και της ανεργίας.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
«Ανοιξαν» τα διόδια σε όλη τη χώρα

Σε μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση σε 19 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, προχώρησαν το περασμένο Σάββατο δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, δίνοντας δυναμική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


ΣΕΛ.  27

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πλαστές αντιπαραθέσεις, πλαστοί διαχωρισμοί

Για την αντιπαράθεση και τα διλήμματα σχετικά με τις εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε: «Ο τσακωμός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιο από τα δύο κόμματα θα σώσει υποτίθεται το λαό είναι πλαστός, με την έννοια ότι έχουν ίδια προγράμματα προ καιρού και ακόμα περισσότερο τώρα και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μετεκλογική συνεργασία. Εξίσου επιφανειακός και πλαστός, μπροστά στις εκλογές, είναι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, γιατί το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο που προβάλλεται περιλαμβάνει δυνάμεις οι οποίες στήριξαν ή συμβιβάστηκαν με την πολιτική που όξυνε την κρίση και έφερε το μνημόνιο. Το ΚΚΕ είναι σαφώς η πολιτική δύναμη που στρέφεται εναντίον συνολικά των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, εναντίον του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έφερε την κρίση και έφερε το μνημόνιο. Πάμε πολύ πέρα από μια αντιπαράθεση στο μνημόνιο. Η αντιπαράθεσή μας στρέφεται στην καρδιά του προβλήματος που γέννησε και όξυνε την αρπαγή των κατακτήσεων, στην παραβίαση όλων των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργατών, των υπαλλήλων, των μικροεπιχειρηματιών και της φτωχής αγροτιάς».



ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα 48ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Καταστολή για πρόβλημα που δημιούργησαν

ΣΕΛ.  17
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Σχέδιο νόμου για απαγόρευση διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ
Ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια

ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τίποτα για τα παιδιά που πεινάνε

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

ΣΕΛ.  13
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Πλημμύρισε η πύλη του εργοστασίου αλληλεγγύη

Δυνατά, με ταξικό παλμό, γεμάτο τραγούδια ήχησε το μήνυμα της αλληλεγγύης - το μεσημέρι της Κυριακής - στο σκληρό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, που μπήκαν πλέον στον 6ο μήνα και συνεχίζουν μέχρι τη νίκη.


ΣΕΛ.  13
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Βροντερό «όχι» σε χαράτσια και λιτότητα

ΣΕΛ.  23
ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
Μέσο για νέες περικοπές σε βάρος του λαού

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ