Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέος κίνδυνος για τα αποθεματικά των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Από κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ενάντια στο κλείσιμο των Οργανισμών
Από κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ενάντια στο κλείσιμο των Οργανισμών
Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν τα αποθεματικά και διαθέσιμα των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, δηλαδή οι εισφορές και η περιουσία των εργαζομένων. Το έδαφος για ενδεχόμενη νέα λεηλασία των αποθεματικών στρώνει η κυβέρνηση, καθώς με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία καταργήθηκαν οι δυο Οργανισμοί, δηλαδή ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ, τα αποθεματικά τους (όσα έμειναν μετά το «κούρεμα») και κάθε έσοδό τους, μεταφέρονται στον «Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία με τη σειρά της - και με τη δυνατότητα που της δίνει το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - μπορεί να τα «αξιοποιεί» όπως αυτή κρίνει και θέλει. Το γεγονός καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της η οποία έχει ως εξής:

Να σταματήσει η καταλήστευση των εισφορών των εργαζομένων

«Η ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων δικαιούχων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας συνεχίζεται.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) άνοιξε λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδας με την επωνυμία «ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ». Είναι λογαριασμός διαθέσιμων, δηλαδή ομόλογα, έντοκα ή μετοχές του Δημοσίου. Δηλαδή, όπως και οι προηγούμενοι λογαριασμοί που κούρεψαν τα διαθέσιμα των Οργανισμών και τα πήγαν πεσκέσι στους δανειστές και τους τραπεζίτες.

Εκτός όμως από την καταλήστευση των αποθεματικών, η επωνυμία «ειδικός λογαριασμός κοινωνικής πολιτικής» τι συμβολίζει; Μήπως η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των δικαιούχων του ΟΕΚ και του ΟΕΕ; `Η μήπως σκοπεύουν να απευθύνονται στους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους που θα αφήνει πίσω της η άγρια πολιτική τους που ισοπεδώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κλπ.;

Αυτή τη στιγμή, στον εν λόγω λογαριασμό έχουν καταθέσει το υπόλοιπο από το κούρεμα, συν 30 εκατομμύρια ευρώ του ΟΕΚ και 7 εκατομμύρια ευρώ του ΟΕΕ που τους κατέβαλε το ΙΚΑ για τον Φλεβάρη του 2012.

Δεν χωράει αμφιβολία, η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαργυρώνει γραμμάτια του κεφαλαίου με τα λεφτά των εργαζομένων, ετοιμάζουν λογαριασμούς για το νέο κούρεμα.

Από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές, ο ΟΕΚ συνεχίζει να εισπράττει ό,τι του χρωστάνε, η κυβέρνηση διεύρυνε τους εργαζόμενους που πληρώνουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ, όπως εργαζόμενοι με σύμβαση έργου, υπάλληλοι του Δημοσίου που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, οπλίτες 5ετούς υπηρεσίας, μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων, εργαζόμενοι στον ΟΛΠ κλπ., και από την άλλη δεν λένε κουβέντα για την τύχη των προγραμμάτων των Οργανισμών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την καταλήστευση των εισφορών των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι δανειστές, απαιτούν οι εισφορές να πιάνουν τόπο. Απαιτούν να ξεπαγώσουν τα προγράμματα του ΟΕΚ και ο ΟΕΕ να καλύψει τις ανάγκες των δικαιούχων σε εισιτήρια τουρισμού, αναψυχής και πολιτισμού.

Απαιτούμε να πληρώσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες, όχι οι εργαζόμενοι.

Να καλυφθούν όλες οι απώλειες από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίκαιρη Ερώτηση για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας(2012-09-18 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται το έγκλημα σε βάρος χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών(2012-02-19 00:00:00.0)
Απαιτείται συντονισμός του αγώνα ενάντια στο «λουκέτο»(2012-02-15 00:00:00.0)
Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας(2012-02-14 00:00:00.0)
Προς νέες εγκληματικές περικοπές(2011-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ