Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υλοποιεί σχέδιο των επιχειρηματιών

Την αναμόρφωση της νομοθεσίας με οδηγό τις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, προχτές το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Οι προτάσεις αυτές διατυπώθηκαν το 2006 κατά τη διάρκεια της προεκλογικές περιόδου για τις τοπικές εκλογές, ενώ έχουν υποβληθεί το 2009 στο Συνήγορο του Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

Πρώτον, «όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας, θα πρέπει να ζητά εγγράφως την άδεια της Αστυνομίας και του Δήμου, πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή της διαδήλωσης».

Δεύτερον, «όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την Αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης». Σε διαφορετική περίπτωση, «να αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης για ζημιές που προκαλούνται στη διάρκεια της διαδήλωσης», ενώ αν έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας και παρά ταύτα προκληθούν ζημιές την «αποζημίωση την αναλαμβάνει η Αστυνομία».

Τρίτον, όλες οι διαδηλώσεις, εκτός από αυτές που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η πορεία του Πολυτεχνείου και η πορεία της Πρωτομαγιάς, «υποχρεωτικά να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας, διαφορετικά οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται».

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η σύγκληση νέας σύσκεψης στο αμέσως προσεχές διάστημα για να εξεταστούν συνολικά τρόποι αντιμετώπισης φαινομένων αντικοινωνικής και καταστροφικής βίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψευτοεπιχειρήματα για να περιορίσουν τις διαδηλώσεις(2013-06-06 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις με την ...άδεια της αστυνομίας(2009-12-23 00:00:00.0)
Αποζημιώσεις Δημοσίου για τις φθορές από χούλιγκαν(2003-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ