Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πλατφόρμες» για σοβάντισμα της σοσιαλδημοκρατίας

Εν ενεργεία και διαγραμμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βαράνε τα σφυριά στον ίδιο στόχο

«Πλατφόρμες» εξαπάτησης του λαού με ξεκάθαρα εχέγγυα προς την αστική τάξη ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει από τους κεντρικούς εκφραστές στην κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επέλασης, παρουσιάζουν τα στελέχη του, στο φόντο της εσωκομματικής κούρσας για τη διαδοχή, αλλά και των γενικότερων αναδιατάξεων στο πολιτικό σύστημα. Χτες ο Αν. Λοβέρδος, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου που θα διεκδικήσει την προεδρία, παρουσίασε το πολιτικό τους μανιφέστο για την «αναπροσαρμογή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζοντας ότι «πρόγραμμά» τους είναι η εφαρμογή και η υλοποίηση του νέου μνημονίου.

Η Λ. Κατσέλη, που φέρεται ως υποψήφια για τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα με διαγραμμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας τη δική της πλατφόρμα, τάχτηκε υπέρ της «καλύτερης διαπραγμάτευσης ενός νέου μνημονίου». Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έγινε χτες το βράδυ, ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε εισηγητικά ότι όλες οι «εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να υπαχθούν στο χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και της προώθησης των μέτρων του μνημονίου».

Στην ίδια συνεδρίαση, τέθηκε θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, ενώ ζητήθηκε και το θέμα της διαγραφής των 22 βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στη δημιουργία καινούργιων κομματικών σχημάτων. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Ευ. Βενιζέλος, για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις με το Γιούρογκρουπ. Πληροφορίες ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να απορρίπτει τις προτάσεις για αλλαγή της ημερομηνίας εκλογής νέας ηγεσίας, που έχει οριστεί για τις 18 Μάρτη.

Το θέμα είχε ανοίξει από νωρίς χτες ο Αν. Λοβέρδος, στη διάρκεια της παρουσίασης του «μανιφέστου» του και ζήτησε η διαδοχή του Γ. Παπανδρέου να γίνει άμεσα. «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει τις επόμενες μέρες. Δεν αναφέρομαι στις επόμενες εβδομάδες απλώς, ξέροντας τι λέω, ομιλώ για τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι «εάν γίνουν τώρα εθνικές εκλογές και έρθει καινούρια κυβέρνηση, θα χαθεί όλο το 2012».

Από την πλευρά της, η Λ. Κατσέλη, φορώντας αντιμνημονιακή μάσκα, ανέφερε ότι «κυβέρνηση και τρόικα τρομοκρατούν το λαό επισείοντας ως απειλή την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία», ισχυρίστηκε ότι δεν «θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει νεοφιλελεύθερο κόμμα»(!) αλλά πρότεινε «επαναδιαπραγμάτευση των όρων και της ουσίας του νέου μνημονίου». Η ίδια απέφυγε να αποκαλύψει αν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, αλλά έσπευσε να συνδέσει τις αποφάσεις της με το «αν θα υπάρξει απόφαση διαγραφής της από το ΠΑΣΟΚ».

Στο μεταξύ, θέμα επιστροφής των διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Χρ. Παπουτσής.«Στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και το λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα», δήλωσε.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org