Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εναλλακτικές» παραπλάνησης του λαού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ αλλοδαπών με κουστούμια που μιλάνε περίεργες γλώσσες να σας χτυπούν το κουδούνι πρωί πρωί μην ανησυχήσετε! Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι που θέλει να υπογράψετε τη δανειακή σύμβαση...

Ξέρετε τώρα, η γνωστή επιχειρηματολογία: «Οι δανειστές πρέπει να διασφαλιστούν» και όλα τα σχετικά που μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, γιατί μπορεί να θέλουν να μας παρουσιάσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση ως... άσχετη με την ελληνική πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνει το «ελληνικό ταμπεραμέντο», όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Ολα τα γνωρίζουν και ξέρουν πάρα πολύ καλά τη γνώμη που έχει ο ελληνικός λαός για τις πολιτικές τους. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να τους δείτε ποτέ μπροστά στην πόρτα σας.

Τη... βρωμοδουλειά για λογαριασμό του πολυεθνικού και εγχώριου κεφαλαίου την έχουν αναθέσει βλέπετε σε άλλους. Στο ιθαγενές πολιτικό προσωπικό, άλλο αν αυτό ζορίζεται να την εφαρμόσει.

Ομως μην έχετε αμφιβολία ότι και γι' αυτό έχουν «plan B» και «plan C» και ό,τι άλλο θέλετε...

Βλέπετε στην «πολιτική κουζίνα» της χώρας υπάρχουν... όλα τα υλικά! Από ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους, μέχρι «κοινωνιστές» και αριστερούληδες. Ολα αυτά μπορούν να μπουν στο «μίξερ» μέχρι να βγάλουν το κατάλληλο μείγμα προκειμένου να παραπλανηθεί ο λαός.

Μόνο που ο κόσμος δεν είναι τόσο ανόητος όσο νομίζουν. Μαθαίνει να βλέπει την ουσία των πραγμάτων και το ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από τις εκάστοτε πολιτικές θέσεις.

Ας ετοιμάσουν ό,τι κόλπα θέλουν, ας εκβιάσουν όσο θέλουν, ας παρουσιάσουν όσες ... «εναλλακτικές» του συστήματος επιθυμούν. Η πάλη των εργαζομένων θα είναι ο τοίχος που θα «σπάσουν τα μούτρα» τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ