Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΙΤΗΜΑ: «Χιλιάδες κάτοικοι της Καστοριάς έδωσαν το "παρών" χθες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Καστοριά πωλείται πάνω απο 1,05 το λίτρο και το κόστος της θέρμανσης έχει τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αφού εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα η θερμοκρασία είναι κάτω απο το μηδέν» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΙΑΣ: «Οπως και από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη προέκυψε, εκείνο που κυρίως απασχολεί τους εταίρους και δανειστές μας είναι η διασφάλιση των όρων της δανειακής σύμβασης και η πιστότερη δυνατή τήρησή της. Φυσικά μόνο κολακευτική δεν είναι για τη χώρα η δυσπιστία αυτή (...) για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αναξιοπιστίας που έχουμε δημιουργήσει με τις υστερήσεις και τις καθυστερήσεις μας επί ενάμιση χρόνο (...) Οπως και να έχει, σε λίγα εικοσιτετράωρα θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις (...) οι φιλοδοξούντες να πρωταγωνιστήσουν στη διαχείριση της προσπάθειας αυτής θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς να επανακτήσουν αργά αλλά σταθερά την κλονισμένη εμπιστοσύνη των εταίρων μας δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε θετικό αποτέλεσμα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: «Η απειλή που εκτοξεύει ο γερμανικός Αξονας (...) οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνικό και οικονομικό χάος προς όφελος της Αριστεράς. Αραγε αυτό θέλουν; (...) Η Ευρωζώνη δεν είναι ριάλιτι, όπου τα μέλη της μπορούν να διώχνουν τον πιο αδύναμο κρίκο, σπρώχνοντάς τον στον κοινωνικό Αρμαγεδδώνα (...) Τώρα που η άρρωστη οικονομία μας εξαναγκάζεται να υιοθετήσει και άλλα επώδυνα μέτρα, εκτινάσσεται αναμφίβολα ο κίνδυνος της κοινωνικής έκρηξης, που θα θέσει όλα τα άλλα ζητήματα σε δεύτερη μοίρα. Ηδη η πολιτική και η κοινωνική σταθερότητα έχουν αρχίσει να χάνονται. Μια πλαστική σφαίρα να ξεφύγει αρκεί για να μετατρέψει την επόμενη διαδήλωση σε πραγματικό εμφύλιο πόλεμο» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org