Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Νέες εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης

Παρέμβαση και επαγρύπνηση απαιτεί η νέα προσπάθεια κυβέρνησης - ΔΕΗ να καταδικάσουν στο σκοτάδι και το κρύο χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομάγαζα

Η ΔΕΗ σε ρόλο «δήμιου» συνεχίζει να κόβει το ρεύμα σε ανθρώπους που δεν πληρώνουν το χαράτσι, καθώς «είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο», σύμφωνα με την επισήμανση του διευθυντή Επικοινωνίας Κ. Στεριώτη προς τον «Ρ», με αφορμή νέο περιστατικό αναλγησίας στο Κουκάκι, αλλά και πολλά ακόμη που φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ξεκινά ένας νέος γύρος εντολών διακοπής, που χτυπά «συναγερμό» στις Λαϊκές Επιτροπές και στα σωματεία των εργαζομένων για την αποτελεσματική απόκρουσή του, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν. Η αλληλεγγύη, η επαγρύπνηση και ο αγώνας είναι τα μόνα όπλα για την υπεράσπιση όλων εκείνων που επιλέγουν την οργανωμένη και συνειδητή άρνηση πληρωμής του απάνθρωπου χαρατσιού.

Κάτω από το βάρος αυτής της αντίδρασης, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε πρόσφατα σε ελιγμούς, με τροπολογία αλλαγής της διαδικασίας πληρωμής και βεβαίωσης του χαρατσιού. Ουσιαστικά, στη διακοπή ηλεκτροδότησης εμπλεκόταν άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ καθορίστηκε σε 4 μήνες το διάστημα μετά από το οποίο θα μπορούσε να γίνει διαγραφή της «οφειλής» του καταναλωτή από τη ΔΕΗ και τους άλλους προμηθευτές, να μεταβιβαστεί στις Εφορίες και από εκεί να ξεκινήσει άλλη διαδικασία είσπραξης. Η ουσία της πολιτικής δεν άλλαξε, ωστόσο η λαϊκή οργή και πίεση, σε συνδυασμό με το μέγεθος της άρνησης και αδυναμίας πληρωμής του, εξανάγκασε σε ελιγμούς που κάνουν φανερό ότι ανάλογα με την ένταση της λαϊκής πάλης μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση όμως - και μέχρι οι νέες ρυθμίσεις να πάρουν το δρόμο της επίσημης ισχύος τους - επανέρχεται δριμύτερη, ποντάροντας στην άμβλυνση των λαϊκών αντανακλαστικών μετά και από μια περίοδο που είχαν δοθεί εντολές από τη ΔΕΗ να μη γίνονται διακοπές λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Οσο για τις νέες ρυθμίσεις - ελιγμό, από τη ΔΕΗ λένε ότι δεν έχουν λάβει ...νέες εντολές, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι προωθείται η εφαρμογή τους, εντείνοντας και την πρακτική κοροϊδίας απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το σκοτάδι και το κρύο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org