Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ΝΑΤΟ στοχοποιεί λαούς και κινήματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση για τον ερχομό στην Ελλάδα του Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τις συναντήσεις του με την κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να γιορτάσει με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα 60 χρόνια συμμετοχής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική - στρατιωτική συμμαχία που έχει στοιχίσει δικτατορία, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, συμμετοχή σε επεμβάσεις και άδικους πολέμους στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Αφρική. Ερχεται για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η συμμετοχή της χώρας στις νέες επεμβάσεις, στους νέους πολέμους που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές.

Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές και με πρόσχημα τις πυρηνικές έρευνες του Ιράν, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προθερμαίνουν τις στρατιωτικές τους μηχανές και είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πόλεμο. Η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που σταθερά αναπτύσσεται με ευθύνη όλων των ελληνικών αστικών κομμάτων, αποτελεί βασική προετοιμασία της νέας ιμπεριαλιστικής πολεμικής εξόρμησης και φανερώνει τη βαθύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή της Ελλάδας.

Ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας σε έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι ορατός όσο ποτέ άλλοτε. Η καπιταλιστική κρίση και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το πώς θα μοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου, πώς θα ελέγξουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου διαμορφώνουν τέτοιες προϋποθέσεις.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η λαϊκή πάλη για να μην περάσουν τα μνημόνια της λαϊκής χρεοκοπίας συνδέεται αναπόσπαστα με την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το ΝΑΤΟ αποτελεί ένα ισχυρό στρατιωτικό όπλο και της ελληνικής πλουτοκρατίας. Δεν το χρησιμοποιούν μόνο για να χαράζουν τα σύνορα των χωρών όπως τους συμφέρει, το χρειάζονται και είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν κατά λαών χωρών του ίδιου του ΝΑΤΟ. Στην κατεύθυνση της έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κινείται η στρατηγική του ΝΑΤΟ που ψηφίστηκε στη Λισαβόνα το 2011 και θα ενισχυθεί παραπέρα στη Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο την άνοιξη του 2012.

Ο λαός και η νεολαία πρέπει πιο αποφασιστικά να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν να δώσουν το αίμα τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να λύσουν με τα όπλα οι ιμπεριαλιστές τις διαφορές τους, τους ανταγωνισμούς τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ(23/2/2016)
Καταδικάζουν τη σχεδιαζόμενη επιδρομή στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας(6/9/2013)
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(29/8/2013)
Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Συρίας(9/5/2013)
Επεσαν οι μάσκες των μακελάρηδων(21/3/2011)
Ο λαός μας πρέπει να επαγρυπνεί(19/3/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org