Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλευρό του ΚΚΕ για την κάλυψη των πλάνων

Το 25% του συνολικού στόχου έπιασε η Οργάνωση στο πρώτο κλείσιμο

Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης έχει μπει και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, στο πλευρό του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Γιώργο Παναγή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, για την οργάνωση αυτής της δουλειάς στη νέα γενιά.

***

-- Πώς προετοιμάστηκε η ΚΝΕ για τη μάχη που δίνει σήμερα, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ;

-- Η μάχη της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, η αναγκαιότητά της, συζητήθηκε έγκαιρα στα Οργανα και τις Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ. Σκοπός της συζήτησης ήταν να κατανοηθεί βαθιά μέσα στην Οργάνωση η σημασία να έχει το Κόμμα και η ΚΝΕ γερό ταμείο στις σημερινές συνθήκες της ταξικής πάλης. Ταμείο που να τροφοδοτείται από το υστέρημα της φτωχολογιάς. Σκοπός μας είναι να το καταλάβει αυτό μέχρι κι ο πιο νέος Κνίτης που πρώτη φορά δίνει αυτή τη μάχη. Να ενταχθεί η οικονομική δουλειά με το κουπόνι σε όλη μας τη δράση, σε όλους τους χώρους.

Μπορούμε να πούμε ότι το πετύχαμε, εκφράστηκε από τα πλάνα που καθόρισαν οι Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι αυξημένα, εκφράζοντας την πίστη και τη θέληση των νέων κομμουνιστών να ανταποκριθούν σ' αυτό το τόσο σημαντικό καθήκον για το Κόμμα και την ΚΝΕ. Μέσα απ' αυτή τη συζήτηση, αλλά και από τη δουλειά με το κουπόνι οι Κνίτες ατσαλώνονται, απαντούν στην πράξη στις συκοφαντίες και τις προβοκάτσιες ενάντια στα οικονομικά του Κόμματος.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση κατανοήθηκε ακόμα πιο βαθιά ότι σε συνθήκες που η κρίση βαθαίνει, αυξάνει η αναγκαιότητα και οι δυνατότητες να οξυνθεί η ταξική πάλη, να μπουν μάζες νεολαίας στον αγώνα, να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές ανέργων, στις επιτροπές αγώνα σε σχολές και γειτονιές.

-- Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς από το πρώτο κλείσιμο;

-- Η κατανόηση των παραπάνω αποδεικνύεται στην πράξη από το κλείσιμο της 1ης μέρας όπου η ΚΝΕ κάλυψε το 25% του πλάνου της. Είναι ένα καλό ξεκίνημα, μια γερή βάση που μας βοηθάει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα. Αποδεικνύεται ότι παρά τη συρρίκνωση στο ταμείο της λαϊκής οικογένειας, αυξάνονται οι δυνατότητες για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος και της ΚΝΕ με μικρά ποσά από πιο πολλούς ανθρώπους.

-- Πώς θα προχωρήσετε στη συνέχεια; Υπάρχουν χώροι ή τμήματα της νεολαίας που δίνει η ΚΝΕ ιδιαίτερο βάρος;

-- Εχουμε στόχο να απευθυνθούμε με το κουπόνι σε περισσότερους νέους από κάθε άλλη φορά. Να συζητήσουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ με τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών που είμαστε καθημερινά μαζί, τους νέους που υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης. Τους άνεργους, τους νέους εργάτες και εργάτριες, τα νέα ζευγάρια, τους μαθητές, τους σπουδαστές των ΟΑΕΔ και ΙΕΚ, τους νυχτερινούς μαθητές, τους φοιτητές. Να διευρύνουμε τους δεσμούς μας με τέτοιους νέους που δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, από την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ακόμα και ένα ευρώ να πάρουμε από όσο το δυνατόν περισσότερους τέτοιους νέους θα έχει τεράστια σημασία για τη στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ολοι αυτοί οι νέοι μπορούν να είναι σίγουροι για το ΚΚΕ ότι όπως δεν τα «δίπλωσε» ποτέ στην πολιτική του γραμμή, έτσι δεν πρόκειται να γίνει κρατικοδίαιτο κόμμα, ούτε χρηματοδοτούμενο από τους επιχειρηματίες για να κάνει σκόντο στην πολιτική και τη δράση του. Αυτό το μήνυμα έχουν να μεταφέρουν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες σ' αυτούς τους νέους ακόμα και σε αυτούς που δε συμφωνούμε σε όλα. Παίρνουμε δύναμη από το καλό ξεκίνημα, οργανώνουμε τη δράση μας άνθρωπο τον άνθρωπο, με εμπιστοσύνη ότι η νέα βάρδια της εργατικής τάξης θα ανταποκριθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ