Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ευκαιρία να σηκώσει εθνικιστικές κορόνες βρήκε ο ΛΑ.Ο.Σ., με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθεί μία λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας» και τάχθηκε κατά μίας σύνθετης ονομασίας, λέγοντας ότι αν υπάρχει όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ χαρακτηρίζει «αδιέξοδη επί δεκαετίες» την εξωτερική πολιτική στο θέμα της ΠΓΔΜ, θέλοντας προφανώς να κρύψει ότι την ίδια πολιτική στήριζε και ο ίδιος όταν συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, καταγγέλλοντας το ΚΚΕ. «Δυστυχώς αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, αλλά και εκ του αποτελέσματος η πλήρης αποτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως επισταμένα και διαχρονικά είχε επισημάνει ο ΣΥΝ», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, παρουσιάζοντας την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω για να πετάξει στάχτη στα μάτια του λαού.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θέτει τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μπροστά στις ευθύνες τους (...) να προχωρήσουν το ταχύτερο στην υιοθέτηση αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας, ώστε να συνυπάρχουν αρμονικά στους διεθνείς οργανισμούς», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, επικροτώντας την ένταξη της ΠΓΔΜ και των άλλων βαλκανικών χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Την πολιτική της ΝΔ και της ίδιας ως υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή υπερασπίζεται η Ντ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική, αλλά ούτε και ιδιαιτέρως ανησυχητική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ