Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΟΚΤΩΒΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010
Μάχη με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος

Οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα επιμερίζουν ήδη τα πλάνα και οργανώνουν τη δουλειά

Μια παράλληλη μάχη, με όσες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στα λαϊκά μετερίζια, με πρωταγωνιστές το ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κήρυξε το Κόμμα μας, με την ανακοίνωση από την ΚΕ της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2010. Πρόκειται για μια κατ' εξοχήν πολιτική μάχη, που φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία, με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και την αναγκαιότητα ο λαός να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από αυτή.

Η συζήτηση για την Οικονομική Εξόρμηση έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα όργανα και τώρα ολοκληρώνεται στις ΚΟΒ. Οι Κομματικές Οργανώσεις επιμερίζουν τα πλάνα, συζητούν την πείρα από τις προηγούμενες Εξορμήσεις και οργανώνουν τη δουλειά, με συγκεκριμένο σχέδιο για πλατύ άνοιγμα, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό. Ο σχεδιασμός παίρνει υπόψη του τη σημασία που έχει να καλυφθεί το πλάνο του πρώτου «κλεισίματος», να γίνει μια ενθαρρυντική εκκίνηση στην κούρσα της άμιλλας.

Με όπλο το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης, οι κομμουνιστές, οι ΚΝίτες και οι λαϊκοί αγωνιστές που στηρίζουν σε κάθε μάχη το Κόμμα ανοίγουμε πόρτες και συνειδήσεις για να περάσει το μήνυμα της στράτευσης για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα φέρει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δίνουμε τη μάχη στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, μαζί με τη μάχη των εκλογών στις 7 του Νοέμβρη, για την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει λαϊκή υπόθεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γιατί, τώρα ο λαός δέχεται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του και χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ μπροστάρη στον αγώνα της αντίστασης και της ανατροπής. Γιατί, τώρα το ΚΚΕ είναι στο επίκεντρο ενός πολέμου που, με πρόσχημα τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, στοχεύει στο χτύπημα της σχέσης του Κόμματος με τη λαϊκή του βάση.

Η απαγόρευση, με διάφορα προσχήματα, της εξόρμησης με το κουπόνι, οδηγεί στην απαγόρευση της οικονομικής εξόρμησης όλων των οργανώσεων του εργατικού λαϊκού μαζικού κινήματος. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται το λαό και σ' αυτόν μόνο λογοδοτεί. Δεν πρόκειται, στο όνομα του ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, να δώσει σε κανέναν τα ονόματα των εργαζομένων που το ενισχύουν, τα οποία ούτως ή άλλως δεν καταγράφει. Οποιος, άλλωστε, θέλει να γνωστοποιήσει ότι ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ, μπορεί να το κάνει μέσω του «Ριζοσπάστη».

Η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ αποτελεί μια πολιτική και οικονομική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας για το Κόμμα. Με δεδομένο ότι η λαϊκή οικογένεια τα βγάζει δύσκολα πέρα, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της επίθεσης από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των συμμάχων τους, αποκτά άλλη αξία ακόμα και το ένα ευρώ, του χαμηλόμισθου, του χαμηλοσυνταξιούχου, του άνεργου, του νέου. Αλλωστε, η ενίσχυση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, είναι πρώτα και κύρια υπόθεση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι η δική τους συμμαχία.

Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο έχει ειδικό πολιτικό βάρος. Θα αποτελέσει έμπρακτη αναγνώριση του αναντικατάστατου ρόλου του ΚΚΕ στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κατά των βάρβαρων μέτρων. Θα συμβάλει στη στήριξη της ελπιδοφόρας πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων, τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Η επιτυχία αυτών των στόχων αφορά σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμποροβιοτέχνες και αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους. Σε όλους εκείνους που, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το ρόλο που έχει το Κόμμα για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, της λαϊκής πάλης, της λαϊκής προοπτικής. Είναι και δική τους υπόθεση να ενισχύσουν άφοβα και θαρραλέα το ΚΚΕ. Να πάρουν στα χέρια τους το κουπόνι της οικονομικής εξόρμησης και να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ, ακυρώνοντας στην πράξη τις απειλές και τις απαγορεύσεις.


Κ.Ζ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ