Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κομματικός Επαναστατικός Τύπος

Η μικρή αυτή έκδοση απευθύνεται πρώτα και κύρια στη νέα γενιά, τους νέους εργαζόμενους, τα παιδιά της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς.

Με στόχο η έκδοση αυτή να είναι και μια μικρή συμβολή στη δημιουργία μορφωτικού ρεύματος στις γραμμές της ΚΝΕ και ευρύτερα της νεολαίας, αναδεικνύονται οι βασικές πλευρές της ανάγκης ύπαρξης, της αξίας και της μοναδικότητας, της ιστορικής διαδρομής του κομματικού - επαναστατικού Τύπου στη χώρα μας.

Αντικειμενικά, στις σελίδες της έκδοσης δεν μπορούν να «χωρέσουν» σε μια διεξοδική ανάλυση όλα τα παραπάνω, μπορεί όμως η έκδοση αυτή να αποτελέσει έναν καλό «οδηγό» για μια πρώτη επαφή των νέων με τον κομματικό - επαναστατικό Τύπο, τη σημασία και την ιστορική πορεία του.

Στις μέρες μας, η αστική τάξη «ευαγγελίζεται» δήθεν την κοινωνία της πληροφορίας, για να κρύψει ότι η ενημέρωση είναι και αυτή στα χέρια του κεφαλαίου και - πέρα απ' τα κέρδη που προσφέρει στους ιδιοκτήτες των Μέσων - είναι ένα σημαντικό όπλο στον ταξικό πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην εργατική τάξη, με στόχο την υποταγή της.

Στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου, που στοχεύει στη χειραγώγηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, παρουσιάζοντας τη δική του αλήθεια σαν μοναδική και «ντύνεται» τα χρώματα της «αντικειμενικότητας» και της «ελευθερίας» του Τύπου, εσχάτως και του διαδικτύου, σ' αυτήν την «ψευτιά και υποκρισία», όπως τη χαρακτήρισε ο Β. Ι. Λένιν, απάντηση είναι μόνο ο κομμουνιστικός Τύπος. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org