Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική παρέμβαση στο «Αττικόν» Νοσοκομείο

Από την κινητοποίηση του Σαββάτου
Από την κινητοποίηση του Σαββάτου
«Δωρεάν υγεία για όλους, όχι σε όλα τα χαράτσια» έγραφαν τα πανό των Λαϊκών Επιτροπών Περιστερίου και Αιγάλεω που ξεδιπλώθηκαν μπροστά στο τμήμα «Επείγοντα Περιστατικά» του Αττικού Νοσοκομείου, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο πλαίσιο κινητοποίησης. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι καλούσαν τον κόσμο: «να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια», «τα 5 ευρώ για επίσκεψη στους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και πρόσφατα στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο Δημόσιο, αποτελούν πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει».

Στα επείγοντα υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε στην ουρά, ώρες ολόκληρες για να εξεταστεί. «Περιμένω τουλάχιστον 2 ώρες», «πρώτα πεθαίνεις και μετά σε εξετάζουν» (!) έλεγαν ανάμεσα σε άλλα, ασθενείς σε εργαζόμενους των Λαϊκών Επιτροπών που μπήκαν στα «Επείγοντα» και συζητούσαν μαζί τους.

Αίσθηση προκάλεσε στον κόσμο που βρισκόταν εκεί, η παρουσία ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες που περίμενε σχεδόν δύο ώρες έξω στην είσοδο του τμήματος μαζί με τις νοσηλεύτριες, μετά από εξετάσεις που είχε κάνει στο νοσοκομείο, μέχρι να έρθουν να το μεταφέρουν στο ίδρυμα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ