Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η οικονομική εξόρμηση ήταν η αρχή

Το δικό τους στίγμα για τη δουλιά που αναπτύχθηκε μέσα στη νεολαία, ώστε να συμβάλει η ΚΝΕ στη συνολική επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης των 80χρονων του ΚΚΕ, έδωσαν σύντροφοι από τις βραβευμένες οργανώσεις μιλώντας στον "Ρ".

Από την πρωτοπόρα Οργάνωση της οικονομικής εξόρμησης μάς μίλησε ο Κώστας Βλαχόπουλος,από το γραφείο της οργάνωσης της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης: "Η Οργάνωση έκανε μεγάλο άνοιγμα, σε μεγάλο αριθμό φοιτητών, νέων και εργαζομένων. Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης μάς κάνει να έχουμε αυξημένες υποχρεώσεις για τη δίμηνη πολιτική εξόρμηση, για τη "μάχη" της ανάπτυξης της Οργάνωσης, ενόψει και των φοιτητικών εκλογών, που με διαφορετική ορμή πρέπει να μπει η Σπουδάζουσα, για να έχει και πάλι το θετικό αποτέλεσμα που προσδοκάμε, ωθώντας τις παρατάξεις που υποστηρίζουμε στο Πανεπιστήμιο να πιάσουν το εκλογικό ποσοστό που προσδοκούμε".

Με τη σειρά του ο Αλέκος Μαρινάκης,από το Γραφείο του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ μάς είπε: "Η μεγάλη επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης, δείχνει την απήχηση που έχει στη νεολαία η πολιτική του ΚΚΕ, η ίδια η ΚΝΕ. Εγινε σε μια περίοδο κατά την οποία έγιναν μεγάλοι αγώνες στο χώρο της νεολαίας, στους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές. Η Οργάνωση έδωσε τη "μάχη" του Πολυτεχνείου, του παλλαϊκού συλλαλητηρίου στις 3 Δεκέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Οι μεγάλες μάζες της νεολαίας προσβλέπουν στην πολιτική του ΚΚΕ. Οι Κνίτες με το κουπόνι στο χέρι, σπίτι - σπίτι, νέο τον νέο, στα σχολεία, στους χώρους δουλιάς, με το διακοσάρι και το πεντακοσάρι έφτασαν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων, γεγονός που μας βάζει σε νέες ευθύνες μπροστά στους καινούριους αγώνες που έρχονται".

Για την τρίτη κατά σειρά οργάνωση, της Ανατολικής Πελοποννήσου, που τα μέλη της ήταν "παρόντες" - "απόντες" στη μεγάλη εκδήλωση της ΚΝΕ, αφού βρίσκονται μαζί με τους αγρότες της Πελοποννήσου στα μπλόκα της οργής και του αγώνα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μάς είπε: "Μετά τη "μάχη" της οικονομικής εξόρμησης η Οργάνωση μπαίνει μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση: Να αναμετρηθεί το επόμενο διάστημα με τον εαυτό της και να αποδείξει ότι υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες μέσα στη νεολαία. Εχει κάνει τεράστια προσπάθεια εξόρμησης στην ύπαιθρο, στη μαθητική και σπουδάζουσα νεολαία της περιοχής όπου και αποδείχτηκε ότι η πολιτική επιρροή του Κόμματος είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε φανταστεί η Οργάνωση. Τα μηνύματα που έρχονται στην οργάνωση είναι πολύ θετικά. Την υποχρεώνουν σε ένα καινούριο ξεκίνημα πολύ πιο δυναμικό και μαχητικό στο χώρο της υπαίθρου, της αγροτικής νεολαίας, εκεί που υπάρχουν καυτά προβλήματα. Πρόσφατες είναι και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που η Οργάνωσή μας, τα μέλη και τα στελέχη της πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα, ενώ η ανταπόκριση ευρύτερα στο χώρο της αγροτικής νεολαίας, είναι πάρα πολύ θετική".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ