Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δράσεις ενάντια στα χαράτσια

Με δυναμικές κινητοποιήσεις σε Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη, και μαζικές λαϊκές συνελεύσεις στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε χτες η δράση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και των Λαϊκών Επιτροπών, ενάντια στα χαράτσια.

Στην Κοζάνη, το πρωί, πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στη ΔΕΗ, στη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, παρέδωσαν δηλώσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαχητική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις των Λαϊκών Επιτροπών Μετεώρων και Τούμπας-Τριανδρίας, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Πόλης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Γ' Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, από τις 8 το πρωί και για περίπου 2 ώρες πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των ταμείων της ΔΕΗ, με την αποδοχή και τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που ήδη βρίσκονταν μέσα στα γραφεία της ΔΕΗ ή έρχονταν στη συνέχεια.

Ερωτηματικά, αλλά και την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων, προκάλεσε η παρουσία πρώην και νυν αστυνομικού, που με πρόσχημα ότι ήθελαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ επιτέθηκαν φραστικά με ακατονόμαστες εκφράσεις στους συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως προβοκατόρικη την ενέργεια αυτή. «Η πρόκληση έπεσε στο κενό και βέβαια προειδοποιούμε, ιδίως όσους τη σχεδίασαν, ότι δε τους φοβόμαστε. Εμείς από την πρώτη γραμμή θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ