Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των ανέργων και των παιδιών τους

Επαιξαν και γέλασαν με την καρδιά τους παιδιά και γονείς στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ
Επαιξαν και γέλασαν με την καρδιά τους παιδιά και γονείς στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ
Την ολόπλευρη αλληλεγγύη στους ανέργους και τις οικογένειές τους εξέφρασε το περασμένο Σάββατο το πρωί, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με τη γιορτή που διοργάνωσε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τα παιδιά των ανέργων του Πειραιά και της Αθήνας. Τα παιδιά διασκέδασαν με μουσικοκινητικά παιχνίδια και παρακολούθησαν δωρεάν το έργο «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Αθου Δανέλλη.

Τα παιδιά, όπως ανέφερε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σε αυτές τις δύσκολες μέρες αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα και όσο περνάει ο καιρός τα προβλήματα χειροτερεύουν. Από φέτος το ΠΑΜΕ ξεκινάει προσπάθεια να δείξει πως υπάρχει κι άλλος τρόπος διασκέδασης για τα παιδιά και φιλοδοξεί αυτή η προσπάθεια να αγκαλιάσει όλα τα σωματεία και να απλωθεί και σε άλλες πόλεις, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις. Μιλώντας στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους η Σούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τους εξήγησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους, δυσκολίες που η εργατική λαϊκή οικογένεια μπορεί να ξεπεράσει με την αλληλεγγύη, με τη συλλογική προσπάθεια, μαζί με τα συνδικάτα και την κοινή πάλη. Και για να γίνει αυτό όλοι μαζί εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να γραφτούν στο συνδικάτο και να αγωνιστούν για δουλειά, για ένσημα, για δωρεάν νοσοκομείο, για πετρέλαιο στα σχολεία, για να έχουν κουλουράκι οι μαθητές.

Εκδήλωση στη Λάρισα

Εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων και των μερικώς απασχολούμενων διοργανώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, δημιουργική απασχόληση, ενώ θα μοιραστούν συμβολικά δωράκια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ