Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Βήματα για την οργάνωση των ανέργων

Ολο και πιο επιτακτική αναδεικνύεται για τους ανέργους η ανάγκη να ενταχθούν αποφασιστικά στον αγώνα, διεκδικώντας οργανωμένα άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης των οικογενειών τους, αλλά και αξιοποιώντας πολιτικά την πείρα τους για την καταδίκη όσων αυξάνουν όλο και περισσότερο όσους δεν έχουν σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Αυτό επιβεβαίωσε και η σύσκεψη ανέργων που έγινε πρόσφατα στη Μεταμόρφωση, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους και συγκροτήθηκε Επιτροπή Ανέργων Μεταμόρφωσης Αττικής.

Η ίδια η εμπειρία των συμμετεχόντων από το πώς έφτασαν στην ανεργία ήταν απόδειξη ότι η πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» δε πρόκειται να αντιμετωπίσει ποτέ την ανεργία. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έχουν μεροκάματο γιατί δούλευαν με ολιγόμηνες συμβάσεις που έληξαν. Δούλευαν δηλαδή με το καθεστώς που στηρίζουν ή ανέχονται ΕΕ- ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, στο όνομα του «εφικτού» και των επιταγών της αγοράς και κόντρα στις λαϊκές ανάγκες των οποίων η ικανοποίηση απαιτεί σταθερή εργασία.

Για παράδειγμα, όταν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δουλεύουν με συμβάσεις επιβαρύνονται πολλαπλά και τα παιδιά λόγω της συνεχούς αλλαγής των παιδαγωγών. 'Η όταν οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων δουλεύουν πότε 4 πότε 10 ώρες τη μέρα, ανάλογα με το πόσο τις φωνάζει ο εργολάβος και πόσο αυτός μειώνει το «μισθολογικό κόστος», αυτό λειτουργεί σε βάρος και των παιδιών αφού δεν καθαρίζονται συστηματικά οι αίθουσες, η υπερκόπωση ή τα ελαστικά ωράρια επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική τους και των παιδιών κτλ. Προκύπτει έτσι το συμπέρασμα ότι η πάλη ενάντια στην ανεργία συνδέεται άρρηκτα και με την πάλη ενάντια στην πολιτική που καταργεί τη σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οι άνεργοι που πήραν μέρος στη σύσκεψη τόνισαν ότι δεν είναι επαίτες, επιλέγουν αγωνιστικά να διεκδικήσουν την προστασία των οικογενειών τους με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ για τους ανέργους και θα προχωρήσουν σε μια σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Φλεβάρη θα γίνει παράσταση στο ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Μεταμόρφωσης για το σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας τους.

Ακόμα, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης, στις 6.30 μ.μ. μετά από πρόσκληση μαζικών φορέων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του ΣΕΗ για τη σύμβαση(2016-08-30 00:00:00.0)
Απαίτηση η προστασία των ανέργων(2014-08-19 00:00:00.0)
«Δώρο» στους επιχειρηματίες του Τουρισμού(2013-05-11 00:00:00.0)
Τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους(2011-08-24 00:00:00.0)
«Γυναίκα, ψήφισε ΚΚΕ για σένα και τα παιδιά σου!»(2007-09-15 00:00:00.0)
Για τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες(2005-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ