Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Νέες ανατροπές - κόλαση από τις πρώτες 100 μέρες

Κλιμακώνουν τις απειλές για τα προηγούμενα χαράτσια και ετοιμάζουν τα επόμενα. Σε 2 εβδομάδες ο κρατικός προϋπολογισμός και τα μέτρα για το 2012

Το πράσινο φως από το μαύρο μέτωπο της συμμαχίας των προθύμων περιμένουν τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) προκειμένου να στείλουν ξανά στην Αθήνα τα κλιμάκιά τους. Πέρα και πάνω από αυτά που ήδη έχουν συμφωνήσει και καταλήξει στη Σύνοδο Κορυφής, σπεύδουν τώρα να κλιμακώσουν τα «φρέσκα» αντιλαϊκά πακέτα με όχημα τις τρανταχτές αστοχίες του φετινού προϋπολογισμού, την εκτίναξη και των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων σε επίπεδα 15% πάνω από αυτά του 2010.

Το αντιλαϊκό έργο που αναλαμβάνει η νέα διακυβέρνηση και μόνο για τις «πρώτες 100 μέρες», μέχρι το τέλος του 2011 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

-- Την εξειδίκευση των πρόσθετων μέτρων για την κάλυψη προηγούμενων αστοχιών και για ποσά που ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

-- Να μαζέψουν τα αντιλαϊκά χαράτσια που τους άφησαν παρακαταθήκη οι προκάτοχοί τους στους υπουργικούς θώκους. Σε αυτό το πλαίσιο σκληραίνουν τη στάση απέναντι στα οικονομικά ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά. Βάζουν μπροστά εκβιασμούς και αναγκαστικά μέτρα προκειμένου να αρπάξουν τα χαράτσια που έχουν επιβάλει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τις εισφορές στο λαϊκό εισόδημα (μισθωτοί, συνταξιούχοι κ.ά.), το τέλος επιτηδεύματος απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, επίσης για τα χαράτσια στους ημιυπαίθριους.

-- Τον επόμενο μήνα καταθέτουν και τον κρατικό προϋπολογισμό για την ερχόμενη χρονιά (2012). Με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού, που οι ίδιοι λόγω αστοχιών θεωρούν ξεπερασμένο, επιβάλλουν πρόσθετα μέτρα για ακόμη 11 δισ. ευρώ.

-- Συνοδευτικό εργαλείο του νέου προϋπολογισμού είναι το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό πλαίσιο». Πέτρα πάνω στη πέτρα δε σκοπεύουν να αφήσουν. Ανάμεσα σε άλλα προχωρούν σε μέτρα όπως:

  • Αποχαρακτηρίζουν τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να τους φορολογήσουν με βάση τα λογιστικά βιβλία, βάζουν φόρους και χαράτσια «επιτηδεύματος» όπως και στους μικροεπαγγελματίες.
  • Η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης». Το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ.
  • Εκμηδενίζουν το «αφορολόγητο όριο» για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς από «αντικειμενικά κριτήρια».
  • Καταργούνται και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.
  • Προχωρούν με νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκληρωτική «απελευθέρωση» για όλα τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα».
  • Με το ρυθμό του κατεπείγοντος βάζουν μπροστά το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να προσεγγίσουν τους στόχους για το 2011.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ