Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα

Πάνω από 200 οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση

Την απόφασή τους να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουν, από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τα κύματα αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων που καθημερινά επιβάλλονται, σε συνειδητή άρνηση πληρωμής, μαζική απειθαρχία και αποφασιστική αντίσταση, δηλώνουν οι εργατοοικογένειες που ζουν στις εργατικές κατοικίες της ΖΕΠ στην Κοζάνη.

Χθες το πρωί από τις 7 έως τις 9, προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΚ, απαιτώντας από τη Δημοτική Επιχείρηση να μην τολμήσει να κόψει το νερό και την τηλεθέρμανση σε καμία εργατική οικογένεια που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ., συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, θα συμμετέχουν στην προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΥΑΚ, που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κοζάνης.

Τα χαράτσια της ΔΕΗ έφτασαν στα περισσότερα σπίτια των εργατικών κατοικιών και είναι τσουχτερά. Για την πρώτη δόση οι εργατικές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν από 250 ευρώ και πάνω για σπίτια που θα τα πληρώνουν μια ζωή χωρίς να ξέρουν αν ποτέ καταφέρουν να γίνουν δικά τους. Στο σύνολό τους, οι περίπου 200 εργατικές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση. Το 50% βιώνει την ανεργία και όσοι εργάζονται είτε είναι απλήρωτοι για μήνες είτε έχουν υποστεί τις δραματικές μειώσεις στους μισθούς που επέβαλαν οι εργοδότες τους. Ηδη, πολλοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κόψουν το νερό και την τηλεθέρμανση, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Στο ψήφισμά τους σημειώνουν: «Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα για τη στάση μας αυτή. Θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντί τους. Θα αποκρούσουμε αγωνιστικά κάθε προσπάθεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στις οικογένειές μας. Δε θα επιτρέψουμε να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό ή θέρμανση καμιά οικογένεια στον εργατικό οικισμό. Κάθε δρόμος και τετράγωνο, κάθε πολυκατοικία, σπίτι το σπίτι του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών θα γίνουν φρούρια αντίστασης, αγώνα, αλλά και εργατικής αντεπίθεσης!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ