Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11108

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ για το μεγάλο λαϊκό μέτωπο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3

Ολοι σήμερα στα παλλαϊκά συλλαλητήρια
  • Αθήνα, στην Ομόνοια στις 6 μ.μ.
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Καμία ανοχή στο μαύρο μέτωπο αστικής τάξης - μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αγώνας για τη σωτηρία του λαού. Μόνο το εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία, η ταξική αλληλεγγύη μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους από την κρίση. Εκλογές τώρα!


ΣΕΛ.  7

Πάλη για τα προβλήματα ενταγμένη στον αγώνα για την εργατική εξουσία

Χωρίς να υποστείλουμε τα διάφορα μέτωπα πάλης, που πρέπει να ριζώνουν στον τόπο δουλειάς στα πολύ οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, αυτά πρέπει να ενταχθούν στο χείμαρρο του εργατικού κινήματος και στη συμμαχία του με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στον αγώνα με στόχο την εργατική εξουσία.


ΣΕΛ.  8  -  11

Σάπιο σύστημα

Οι χτεσινές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «νέας κυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, από τα ίδια παλιά υλικά του αστικού πολιτικού συστήματος, ήταν αποκαλυπτική για τρία ζητήματα. Το ένα ότι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου που διαπλέκονται με τους ανταγωνισμούς στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη αλλά και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς διεθνώς με ΗΠΑ, κυρίως, αλλά και με Κίνα, Ρωσία κ.λπ., έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Και αυτό εκφράζεται και μέσα στα αστικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και στις επιλογές προσώπων και ανάμεσα στα δύο κόμματα. Το δεύτερο ότι το αστικό πολιτικό σύστημα έχει τεράστιες ρωγμές όχι μόνο λόγω των οξύτατων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών και αδιεξόδων στη διαχείριση της κρίσης, αλλά κυρίως γιατί δεν μπορεί να χειραγωγεί το λαό στην αντιλαϊκή πολιτική, ενώ ένα ανερχόμενο ταξικό λαϊκό κίνημα του μεγαλώνει τις ρωγμές. Το τρίτο ότι έχει παρασαπίσει. Αυτή την εικόνα έβγαλαν δημόσια. Τις αγωνίες και τα διλήμματα του αστικού πολιτικού συστήματος δεν πρέπει ο λαός να τα κάνει δική του αγωνία, ιδιαίτερα εργαζόμενοι από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Στόχος του λαού πρέπει να είναι όχι μόνο να ακυρώσει την επιλογή της συγκυβέρνησης αλλά να ανατρέψει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα. Με τους ταξικούς αγώνες, τη λαϊκή συμμαχία, τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Και στις εκλογές, που μετά και από τις χτεσινές εξελίξεις είναι η μόνη άμεση λύση.



ΠΑΣΕΒΕ
Καμιά ανοχή σε κυβερνήσεις του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  20
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Αθλιο παζάρι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΚΚΕ απαιτεί αμέσως εκλογές. Να σχηματιστεί μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν.


ΣΕΛ.  13
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οργάνωση της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα

ΣΕΛ.  6
ΚΝΕ
Αγώνας σε κάθε σχολική μονάδα

Να μην πληρώσει ούτε 1 ευρώ η λαϊκή οικογένεια για τη μόρφωση των παιδιών της. Τώρα να υπάρξει δωρεάν διατροφή σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ 23% στα είδη των κυλικείων των σχολείων. Κανείς μαθητής, κανένα σχολείο να μην τιμωρηθεί επειδή συμμετείχε σε αγώνες.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ