Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Την επιθυμία του για πραγματικότητα...

Την επιθυμία του βιάζεται να μετατρέψει σε διαπίστωση ο δημοσιολόγος του συγκροτήματος Λαμπράκη, Γιάννης Πρετεντέρης, στο χτεσινό του άρθρο στα «ΝΕΑ», όπου καταλήγει ότι το ΚΚΕ είναι ο χαμένος της υπόθεσης της κυβέρνησης συνεργασίας, επειδή, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Πρετεντέρη, «μια κυβέρνηση συνεργασίας (ακόμη και αν αποτύχει παταγωδώς στα πάντα) είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει εκτονωτικά απέναντι σε αυτή την ένταση και ότι θα επιτρέψει να διενεργηθούν οι εκλογές σε ομαλές δημοκρατικές συνθήκες. Διότι μια κυβέρνηση συνεργασίας ή απλής συνεννόησης των δύο μεγάλων παρατάξεων αποτελεί εκ των πραγμάτων μια λύση θεσμική και συστημική, μια επιλογή κατευνασμού και σταθερότητας».

Βέβαια, ο Γ. Πρετεντέρης ξέρει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οτι οι ζυμώσεις για την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιβάλλονται από τις επιδιώξεις του ντόπιου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου και καθόλου δεν έχουν απαλύνει την οργή του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ισα ίσα, τώρα πια ο «βασιλιάς είναι γυμνός». Η κυβερνητική συνεργασία αποδεικνύει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν τον ίδιο «αφέντη», τα μονοπώλια, και συνασπίζονται όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το στρατηγικό του συμφέρον, να τσακίσουν το λαό και τα δικαιώματά του για να κερδοφορήσει εκ νέου το κεφάλαιο.

Ισα ίσα, ο Γ. Πρετεντέρης γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα «βράζουν» και δε θα πατήσουν εύκολα την μπανανόφλουδα της συναίνεσης. Γι' αυτό και επιχειρεί να «προλάβει» τα γεγονότα και να πει στο λαό ότι τώρα πρέπει να κάνει «υπομονή», να «περιμένει να δει» τα αποτελέσματα της νέας κυβέρνησης της πλουτοκρατίας, να δείξει «υπευθυνότητα» απέναντι στην «εθνική υπόθεση», που είναι ταξική υπέρ του κεφαλαίου και ενάντια στο λαό, να κάνει «μόκο» γιατί δε θα καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου κ.λπ.

Ο λαός να μην υποκύψει στους εκβιασμούς που λειτουργούν ως εφαλτήριο για ένα νέο οδοστρωτήρα σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονοδρόμου και να διεκδικήσει το δικό του δρόμο, με τις δικές του ανάγκες στο προσκήνιο, για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ