Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Γραπτές δεσμεύσεις για να καταβληθεί η δόση

Ζητάνε τις υπογραφές πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που εμπλέκονται στη συγκυβέρνηση

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε υπογραφές απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από Ελληνες κυβερνητικούς και τραπεζικούς παράγοντες, όπου εγγράφως θα δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτώβρη, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα. Πρόκειται για τις αποφάσεις που παραπέμπουν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, με «κούρεμα» του κρατικού χρέους και εφαρμογή νέου επαχθούς μνημονίου, που θα είναι δεσμευτικό για τα επόμενα δέκα έως και δεκαπέντε χρόνια.

Η υποβολή γραπτών δεσμεύσεων, που θα φέρουν τις υπογραφές των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού που θα προκύψει από τη συνεργασία των δύο κομμάτων της ολιγαρχίας, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, ζήτησαν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Αν και από πρώτη ματιά, οι πιέσεις των Βρυξελλών, εμφανίζονται να απευθύνονται στον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας, καθώς θέτουν θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης του ντόπιου πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου, για το κατά πόσο είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τα νέα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, επί της ουσίας στρέφονται ευθέως κατά του ελληνικού λαού, καθώς επιχειρείται η θωράκιση της δεδομένης αντιλαϊκής στρατηγικής, με ομογενοποίηση και ευθυγράμμιση των αστικών κομμάτων, για τη δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου, το οποίο θα επιδιώξει να τσακίσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και να εφαρμόσει διά πυρός και σιδήρου το νέο μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ