Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Η χώρα χρειάζεται πραγματική κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με ισχυρό πρωθυπουργό (...) ο οποίος θα δώσει "καθαρό σήμα" στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη (...) Είναι πολλά και μεγάλα τα λάθη που έχει διαπράξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης. Αυτή την ώρα τού δίνεται η ευκαιρία να εξιλεωθεί ως έναν βαθμό και να συμπαραταχθεί για τη σωτηρία της χώρας. Οποιος υπονομεύσει την προσπάθεια θα είναι υπόλογος στην Ιστορία και στο έθνος» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΕΡΟ: «Η μόνη ελπίδα είναι η νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει τη δική της πολιτική δυναμική (...) Η μόνη συμβουλή ίσως που μπορούμε να δώσουμε θα ήταν να αγνοήσουν τα κόμματα. Ο πρωθυπουργός λογοδοτεί πρωτίστως στον ελληνικό λαό (...) όποιος και αν επιχειρήσει κομματικά παιχνίδια σε βάρος της νέας κυβέρνησης, θα ξέρει ότι θα το πληρώσει ακριβά!» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: «Μια κυβέρνηση συνεργασίας (ακόμη και αν αποτύχει παταγωδώς στα πάντα) είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει εκτονωτικά απέναντι σε αυτή την ένταση (...) αποδυναμώνει εκ των πραγμάτων εκείνους που ονειρεύονταν την κρίση ως ευκαιρία για να ξεχαρβαλώσουν τη χώρα, να εκτροχιάσουν τον προσανατολισμό της (...) αυτό είναι η πραγματική προσφορά στον τόπο της κυβέρνησης που δημιουργήθηκε και των δύο πολιτικών που την αποφάσισαν» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ: «Δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ τι είχε ο Παπανδρέου στο νου του, εκείνη τη Δευτέρα (...) δεν έχει πια μεγάλη σημασία (...) απέσπασε μία πολύτιμη πολιτική νίκη (...) παρά την πικρή γεύση που αφήνει στην Ευρώπη, ο Παπανδρέου κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα το σοκ που χρειαζόταν για να συσπειρωθεί γύρω από το σχέδιο της 27ης Οκτωβρίου (...) ο Παπανδρέου έκανε μία τεράστια μπλόφα και κέρδισε» (το άρθρο στη γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα "L' ECHO" / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ