Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Επιδιώκει αναβάθμιση στη δούλεψη των αστών

Αβαντάρει τη συγκυβέρνηση και τρομοκρατεί το λαό

Συνηγορώντας υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά αρνούμενος να συμμετάσχει σ' αυτήν, εμφανίστηκε και χτες ο ΛΑ.Ο.Σ. Αρνήθηκε την ανάληψη της αντιπροεδρίας και ορισμένων υπουργείων, καθώς όπως δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, «πώς περιγράφεται η κατάσταση: Η οικογένεια της Μαιρούλας θέλει πάση θυσία η Μαιρούλα να παντρευτεί με το Γιαννάκη. Η οικογένεια του Γιαννάκη θέλει πάση θυσία αυτός να παντρευτεί με τη Μαιρούλα. Ο Γιαννάκης λέει "δεν παίρνω αυτήν που βρωμάει το στόμα της". Η Μαιρούλα λέει "δεν παίρνω αυτόν που βρωμάνε τα πόδια του". Αυτός ο γάμος μπορεί να έχει τύχη; Και γιατί να πας κουμπάρος;»!

Μόλις προχτές, ο ΛΑ.Ο.Σ. διεκδίκησε την πατρότητα του νέου σχήματος αφού πίεζε καιρό προς αυτή την κατεύθυνση, ευελπιστώντας στην απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής της άρχουσας τάξης με μεγαλύτερη πυγμή εναντίον του λαού. Το γεγονός ότι μέχρι χτες βράδυ αρνούνταν να συμμετάσχει στο νέο σχήμα επιδέχεται πολλές ερμηνείες, όπως ότι επιδιώκει τη διάσωσή του απ' τη λαϊκή οργή, που αντικειμενικά τον αγγίζει, αφού παρείχε στήριξη στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόστηκε ως σήμερα. Παράλληλα, θέλει να παραμείνει ως εφεδρεία της άρχουσας τάξης, με ελπίδες ενίσχυσης, αν η ΝΔ αποδυναμωθεί απ' τη συμμετοχή της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, το χτεσινό αίτημα Καρατζαφέρη για συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά, «για να βρούμε την κατάλληλη σύνθεση και τον πιο ενδεδειγμένο πρωθυπουργό», προμηνύει και νέα θεαματική κωλοτούμπα για το κόμμα του κνούτου, πάντα για λογαριασμό της αστικής τάξης. Οπως και να 'χει, το βέβαιο είναι ένα, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι στρατευμένος για την προώθηση της στρατηγικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, με ειδική αποστολή μάλιστα το χτύπημα του λαού και του κινήματος, της πολιτικής τους πρωτοπορίας, του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ