Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρνηση «εθνικής σωτηρίας»

Σώθηκε η χώρα! Πάνω και κάτω απ' τα τραπέζια της «εθνικής σωτηρίας», μπροστά και πίσω απ' τις διεθνείς κάμερες της διαρκούς «αγωνίας» κρίθηκε, λένε, η τύχη «μας»! Είμαστε υποχρεωμένοι να ανακουφιστούμε, να πανηγυρίσουμε, κι ας ξέρουμε πως η κατρακύλα συνεχίζεται.

Ενας λαός ρημαγμένος έπρεπε να ήταν «καρφωμένος» σε μια ειδησεογραφία παραπλάνησης, παρακολουθώντας, μέρες τώρα, ένα σόου μ' «εκπροσώπους» του κεφαλαίου σε αγαστή σύμπνοια με τους αστούς δημοσιολόγους να πασχίζουν να πείσουν για το νέο καλύτερο δήμιο του λαού.

Σφίγγουν τον κόμπο της γραβάτας τους, αγωνιώντας για λύσεις που δε θα διαταράξουν την «κοινωνική συνοχή». Δεν τολμούν να χαρακτηρίσουν ψεύτικες τις εικόνες στους δρόμους και στις γειτονιές των πολλών, αλλά ψάχνουν ν' αγοράσουν δάκρυα, μήπως τα χρειαστούν για μια επόμενη τηλεοπτική εμφάνιση «κατανόησης»...

Δικαίωση, ψελλίζουν! Επιτέλους «όλοι» οι Ελληνες είναι ενωμένοι! Ποιοι; «Ολοι», επαναλαμβάνουν, και οι φωνές τους τρυπάνε ακόμα και την κοινή λογική, την πραγματικότητα που αντικρίζεις και ζεις, κι εσύ κι εγώ, κάθε μέρα.

Προκλητικά κι αναίσχυντα - πλήρως ευθυγραμμισμένα με τη διαχρονική σάπια ηθική του πολιτικού προσωπικού κάθε άρχουσας τάξης - ψάχνουν τρόπους να παρουσιάσουν τη ζωή μας ως εικονική πραγματικότητα. Η φυλακή των καθεστώτων τους (συγγνώμη, η φυλακή των «δημοκρατιών τους»), όμως, δε χωράει την ελεύθερη θάλασσα του αυριανού ανθρώπου, που φωλιάζει σήμερα στο ξαναμέτρημα των χαμένων ονείρων, σε ευρώ... Και κάτι τελευταίο: Οταν έρθει η ώρα της απαλλοτρίωσης δε θα πάρουμε τα όνειρά μας, μα τη ζωή μας ολόκληρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ