Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Εκατοντάδες στην ουρά για το ψωροεπίδομα

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου έκανε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος

Μαζική παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου έγινε χτες από τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς του Κερατσινίου ανοίγοντας τη συζήτηση με τους ανέργους που βρίσκονταν στις ουρές. Στις 9 το πρωί είχαν ήδη περάσει από το τοπικό γραφείο 200 άνεργοι, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των υπαλλήλων του γραφείου, οι άνεργοι που περνούν καθημερινά για αιτήσεις και επίδομα, ξεπερνούν πλέον τους 600! Τον Σεπτέμβρη έφταναν τους 400! Και βέβαια η τάση είναι διαρκώς αυξητική. Η αύξηση των επιδοτούμενων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι πάνω 30%!

Ο Κ. Δ. οδηγός που απολύθηκε πριν από 5 μήνες και έχει 4 παιδιά, ήταν ένας από αυτούς που είχε στηθεί στην ουρά. Οπως ανέφερε, τώρα δε δουλεύει κανένας στο σπίτι και προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με το επίδομα «και κάτι λίγα που είχαμε στην μπάντα. Εχω σταματήσει πια να πληρώνω και τις δόσεις για το δάνειο που είχαμε πάρει για να αγοράσουμε σπίτι. Δεν έχω πληρώσει το επίδομα αλληλεγγύης. Δεν έχω να πληρώσω όχι το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά ούτε και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αλλά και να είχα δε θα τους πλήρωνα. Εχω καταλάβει ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε και το οφείλουμε στα παιδιά μας είναι να ξεσηκωθούμε».

Η χτεσινή παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου ήταν μία από τις αγωνιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται αυτές τις μέρες από τις ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά, αναδεικνύοντας ως έναν ακόμα μεγάλο σταθμό της πάλης των εργαζομένων, το αυριανό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Στα πλαίσια αυτά, παρέμβαση έγινε χτες το πρωί και στο κατάστημα του ΙΚΑ στο κέντρο του Πειραιά, από συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Με το μεγάλο πανό που είχαν «στήσει» μπροστά στην είσοδο του κτιρίου το οποίο ανέγραφε: «Οχι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργάνωση στα ταξικά σωματεία. Αντεπίθεση», να δίνει το στίγμα, καλούσαν με την ντουντούκα το λαό του Πειραιά σε συσπείρωση και οργάνωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, στις εργατογειτονιές σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, για να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, τη δική τους απάντηση στο μαύρο μέτωπο της αστικής τάξης, των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνει σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org