Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Νέα σχήματα συμπράξεων με επιχειρηματίες

Διαπίστωσε ότι είναι κενό 2,2% των οργανικών θέσεων, με βάση τους Οργανισμούς της δεκαετίας του 1980..!

Το μύθο του «αποτελεσματικού ιδιωτικού τομέα Υγείας» χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει σε μια ιδιότυπη σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων με έναν υπερδιοικητή, που θα ενοποιήσει λειτουργίες και προμήθειες. Το σχέδιο αυτό επαναδιατύπωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη σύσκεψη με τους διοικητές των ιδρυμάτων απαριθμώντας και τα νοσοκομεία που θα συμμετάσχουν σε αυτό το σχήμα. Τα νοσοκομεία θα είναι: «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ», «Ερυθρός Σταυρός», «Παπαγεωργίου», «Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού», «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο», «Ερρίκος Ντυνάν» και δύο ακόμα ιδιωτικές κλινικές που δεν κατονόμασε ο υπουργός.

Ωστόσο, όμως, ο μύθος του αποτελεσματικού όσον αφορά το κόστος έχει καταρριφθεί από επιστημονικές μελέτες, που έχουν αποδείξει ότι το κόστος του ιδιωτικού τομέα είναι διπλάσιο και τριπλάσιο από του δημόσιου τομέα, ιδιαίτερα σε κρίσιμες κατηγορίες θεραπειών, όπως οι αγγειοπλαστικές, καρδιοχειρουργικές και βαριατρικές επεμβάσεις, καθώς οι τοποθετήσεις βηματοδοτών κλπ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ιδιωτικός τομέας αυξάνει το κόστος λόγω χρήσης περισσότερων υγειονομικών υλικών... Με το νέο σχήμα η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία και τις τσέπες των ασφαλισμένων, των απόρων και των ανέργων. Αποκαλυπτικά γι' αυτό είναι και τα στοιχεία που παρουσίασε στην ίδια σύσκεψη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος αναφέροντας ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στα δημόσια νοσοκομεία 900 εκατ. ευρώ. «Εγκειται σε σας να τα εισπράξετε» είπε στους διοικητές...

Ακόμα ο Ν. Πολύζος ανέφερε ότι από τις καταγραφές που έχουν γίνει προκύπτει ότι υπάρχουν 2.000 κενές οργανικές θέσεις (ή 2,2%) με βάση τους Οργανισμούς της δεκαετίας του 1980! Δηλαδή οι οργανικές θέσεις είναι 90.000 και υπηρετούν 88.000 άτομα... Σήμερα, όμως, είναι απόλυτα φανερό πως οι ανάγκες των νοσοκομείων, μετά την ανάπτυξή τους, είναι πολλαπλάσιες σε προσωπικό. Με άλλα λόγια, ακόμα και η διαπίστωση ότι λείπουν τουλάχιστον 25.000 άτομα από τα δημόσια νοσοκομεία, είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές σημερινές ανάγκες για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ