Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι στο συλλαλητήριο στις 10 Νοέμβρη

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, στο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοέμβρη, στην Ομόνοια στις 6 μ.μ., απευθύνει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΜΑΣ, έχει ως εξής:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 6μμ.

Τώρα χρειάζεται να σημάνει συναγερμός! Με οργάνωση στα αμφιθέατρα, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού.

Να μην περάσει η νέα λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δισ.

Ο ασφαλιστικός νόμος που φέρνουν, επιβάλλει δραματικές παραπέρα περικοπές στις συντάξεις, αυξάνει τις εργατικές εισφορές ενώ μειώνει τις εισφορές της εργοδοσίας, καταργεί το εφάπαξ, εξαφανίζει ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε σχέση με το 2011.

Τώρα χρειάζεται αγώνας μαζικός, παλλαϊκός για να αποκρούσουμε τα σχέδιά τους για την πλήρη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι αρνητικές εξελίξεις αφορούν ιδιαίτερα εμάς, τη νέα γενιά, αφού πρόκειται για την προσπάθεια εξάλειψης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σαν νέοι και αυριανοί εργαζόμενοι έχουμε χρέος

να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση!

Οι φοιτητές και σπουδαστές κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα! Για να μη γίνουμε η γενιά χωρίς δικαιώματα, με μισθό 500 ευρώ, η γενιά χωρίς ασφάλιση και συντάξεις. Θα δώσουμε άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση για να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.

Διεκδικούμε κι απαιτούμε:

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
  • Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το "κούρεμα" του χρέους.
  • Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων και να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.
  • Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ