Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία!

Κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αθήνα
«Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία», «Πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώνουμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση», βροντοφώναξαν χτες το μεσημέρι οι συνταξιούχοι της Αθήνας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ. Απαίτησαν την επιστροφή «εδώ και τώρα» των κλεμμένων και οφειλών στα Ταμεία, να μην τολμήσει η κυβέρνηση κανένα «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν συνάντηση με το διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο, ο οποίος όμως απουσίαζε, γεγονός που κατήγγειλαν και αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υποδιοικητή, στον οποίο τους παρέπεμψαν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, κάλεσε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα, να γίνουν περισσότεροι. Στις 10 Νοέμβρη, είπε, δεν πρέπει να μείνει κανείς συνταξιούχος σπίτι του, όλοι πρέπει να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ.

Νωρίτερα ο Δ. Κουμπούρης είχε δηλώσει: «Απαιτούμε τώρα το κράτος να καταβάλει στα Ασφαλιστικά Ταμεία ό,τι ακριβώς έχει ληστέψει. Είναι χρήματα των εργαζομένων, του λαού, των συνταξιούχων. Δουλέψαμε δεν χρωστάμε σε κανέναν. Και θα ζήσουμε με τα χρήματα και τον πλούτο που εμείς παράγουμε, απαλλαγμένοι από μια εξουσία, μια κυβέρνηση και από εκείνα τα κόμματα που ακολούθησαν αυτές τις πολιτικές και μας κατακρεούργησαν τα δικαιώματα. Με αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ο λαός στο προσκήνιο, με λαϊκή εξουσία».

Η πικετοφορία των συνταξιούχων στον Πειραιά
Η πικετοφορία των συνταξιούχων στον Πειραιά
Δυναμική πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προς όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά με τη συμμετοχή και άλλων συνταξιουχικών Ενώσεων της πόλης. Οι συνταξιούχοι καλούσαν τους καταστηματάρχες και τον κόσμο να βγουν έξω, να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των συμμάχων του στην Ομόνοια στις 10 Νοέμβρη. Οι ίδιοι, στο πλαίσιο των επόμενων κινητοποιήσεων, έχουν ήδη αποφασίσει αγωνιστική παρέμβαση σε υποκατάστημα του ΙΚΑ στις 8 Νοέμβρη.

Στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συνταξιούχων Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε μέσα από συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες.

Στις 8 Νοέμβρη, 8.30 π.μ., θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ Νεάπολης, όπου εμφανίζονται δραματικές ελλείψεις γιατρών.

Στις 14 Νοέμβρη, 10.30 π.μ., μαζί με προέδρους των σωματείων από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΓ Μακεδονίας Θράκης.

Στις 22 Νοέμβρη, 8.30 π.μ., θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και αποκλεισμό των ταμείων του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ