Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Καταγγέλλει τις απολύσεις στην «Αριάδνη ΑΕΒΕ»

Tις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών στην επιχείρηση ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στην απόλυση δύο εργαζομένων, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν άδεια άνευ αποδοχών. Από την πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση στην επιχείρηση και με μπροστάρηδες τη σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στην Αριάδνη της ΕΙΥΗ και το σωματείο, αποφασίστηκε και προχώρησαν σε δύο 4ωρες στάσεις εργασίας στις 18/10 και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη γενική απεργία στις 19 και 20/10, διεκδικώντας ανάκληση των απολύσεων.

Η εργοδοσία, προκειμένου να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργατών, να τρομοκρατήσει και να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους συναδέλφους να μείνουν μακριά από τη συλλογική δράση και αγώνα προχώρησε εκ νέου στην απόλυση τεσσάρων ακόμη εργαζομένων, δύο εξ αυτών συνδικαλιστές, μέλη της σωματειακής επιτροπής, ο ένας επικεφαλής.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ξεκαθαρίζει ότι η απόλυση εργαζομένων και συνδικαλιστών αποτελεί επίθεση σε ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και θα απαντηθεί αναλόγως. Απαιτούν άμεση ανάκληση των απολύσεων, καμία επιβολή άδειας άνευ αποδοχών, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους όπου υπάρχουν οφειλές. Καλούν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα, να δώσουν δυναμικά τον αγώνα για ακύρωση των απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ