Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Μηνύματα ταξικής συσπείρωσης

Η συγκέντρωση στην Πάτρα
Η συγκέντρωση στην Πάτρα
Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Μαχητική και ογκώδης η πορεία κατέληξε στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων Πελοποννήσου, όπου έγινε συμβολική κατάληψη. Η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε από το πρωί στη Βιομηχανική Περιοχή, σε πολυκαταστήματα, τράπεζες, κλπ. Τα μαγαζιά έβαλαν «λουκέτο».

Στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων για πρώτη φορά συγκροτημένα με μπλοκ συμμετείχε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας. Συγκροτημένη παρουσία είχε επίσης η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». Ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος και η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών είχαν ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις σε γειτονιές και οργανωμένα και συγκροτημένα κατευθύνθηκαν στην πλατεία Γεωργίου. Αργότερα οι οικοδόμοι, με κάλεσμα του ταξικού τους συνδικάτου, άνοιξαν για πάνω από δυο ώρες τα διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Πρωτοφανή σε όγκο ήταν και η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στον Πύργο, στην πλατεία ΟΤΕ. Συμμετείχαν οργανωμένα και συγκροτημένα, μεταξύ άλλων, σε μπλοκ: Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Παιδικών Σταθμών. Επίσης, αγρότες, ο Σύλλογος Πολιτών Λαϊκών Αγορών, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.

Στο Αίγιο, η μεγάλη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες έβαλαν λουκέτο στα καταστήματά τους - κόντρα στο κάλεσμα του συλλόγου τους για το αντίθετο - και πολλοί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινε συμβολικός αποκλεισμός της νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών.

Ανάλογη σε όγκο και η συγκέντρωση στην Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μαζικά ήταν τα μπλοκ των οικοδόμων, των υγειονομικών, των ιδιοκτητών ταξί, της ΠΑΣΥ. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, όπου το πρωί είχε δοθεί η μάχη της περιφρούρησης όπως επίσης και στα εργοτάξια του Μορέα, στο Σχολικό Συγκρότημα στα Γιαννιτσάνικα, στο Δασαρχείο Μεσσηνίας, στη ΔΕΥΑΚ και σε σούπερ μάρκετ σε Κυπαρισσία και Πύλο. Τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή παρέμειναν κλειστά.

Στο Αργος η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγ. Πέτρου και ήταν ιδιαίτερα μαζική. Ακολούθησε πορεία και, μετά το τέλος της, με ΙΧ, τρακτέρ και φορτηγά οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο όπου έκαναν κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος για περίπου 2 ώρες. Ανάλογη η συγκέντρωση και στο Κρανίδι, με ξεχωριστή την παρουσία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ καθολικό ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων.

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν και σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κόρινθο, Σπάρτη και Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ