Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Με αγώνες απαντούν στην επιστράτευση

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση όλων των εργαζομένων καθώς και στην επίταξη απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων σε όλους τους δήμους της Αττικής, όπως και στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Καλαμαριάς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχικά, με αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 2326/17-10-2011) - υπό το πρόσχημα της απειλής για τη Δημόσια Υγεία - επιστρατεύθηκαν οι οδηγοί και επιτάχθηκαν τα απορριμματοφόρα και φορτηγά οχήματα ενώ με νέα απόφαση που εκδόθηκε μια μέρα μετά, στις 18-10-2011 (ΦΕΚ 2341), επιστρατεύθηκε το σύνολο των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας των εν λόγω δήμων.

Απαντώντας στον κυβερνητικό αυταρχισμό οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων διατρανώνουν τη θέλησή τους να αντισταθούν μαζικά και αγωνιστικά, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Α' και Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζει ότι «κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Πολύ περισσότερο να αφήσει τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης να περάσουν χωρίς καθολική αντίσταση. Πρέπει να πληρώσουν. Η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης είναι εχθροί των εργαζομένων».

Το Συνδικάτο «καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε δήμο, να αποφασίσουν την άρνηση υποταγής στην πολιτική επιστράτευση, να περιφρουρήσουν τα γκαράζ των δήμων». Ταυτόχρονα ζητεί από τους εργαζόμενους να απαιτήσουν «να φύγει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου».

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν ενωμένοι σαν μια γροθιά τον αγώνα τους ενάντια στην αυταρχική ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας, προσπαθεί ανεπιτυχώς να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, ενισχύοντας - χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα - επιχειρηματικούς της φίλους, επιστρατεύοντας εξαθλιωμένους αλλοδαπούς, ανασφάλιστους, χωρίς ατομικά είδη προστασίας».

Τη συμπαράστασή τους «στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» εξέφρασαν με ανακοινώσεις που έστειλαν στην ΠΟΕ - ΟΤΕ η Ενωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων. Οι οργανώσεις των μεταναστών καλούν τους μετανάστες να μη δουλεύουν σε ιδιωτικά συνεργεία αποκομιδής των απορριμμάτων που λειτουργούν απεργοσπαστικά.

Καταγγελία από τον ΣΥΣΜΕΔ

Την κατηγορηματική αντίθεση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να παίξουν ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού και να έρθουν σε σύγκρουση με εργαζόμενους, εκφράζει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), σε ανακοίνωση για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να διαθέσει 170 στρατιώτες σαν οδηγούς για την αποκομιδή των απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ