Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή παντού

Οι μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης με πρωτόγνωρα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των αγροτών και της νεολαίας. Παντού τα καταστήματα έμειναν κλειστά, ενώ νέκρωσαν μεγάλοι χώροι δουλειάς. Καινούργιες δυνάμεις μπήκαν στη μάχη στο πλάι του ταξικού κινήματος.

Στη Νάουσα, έγινε προσυγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ που κατευθύνθηκε με πορεία στην πλατεία Καρατάσου. Εκεί έγινε συναυλία και οι εργαζόμενοι, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, συντροφιά με λίγο κρασί, ψωμί και φασολάδα, συζήτησαν για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Στην Καβάλα, απέκλεισαν από το πρωί τα λιμάνια της Κεραμωτής και της Θάσου, εμποδίζοντας μαζί με τους ναυτεργάτες τον απόπλου και τον κατάπλου των πλοίων. Στη Θάσο, στο πλευρό των ναυτεργατών στάθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, από το πρωί οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν το βιομηχανικό συγκρότημα των ορυχείων της ΔΕΗ. Στη Φλώρινα, έγινε περιφρούρηση της απεργίας σε Σούπερ Μάρκετ. Στα Γρεβενά, το ΠΑΜΕ μαζί με το Σωματείο εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, εμποδίζοντας την έξοδο των απορριμματοφόρων. Στη Χαλκιδική και στη Βέροια απέκλεισαν τα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδη». Στις Σέρρες έγινε περιφρούρηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Στην Κατερίνη, το Σωματείο Βενζινοπωλών συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και παρέταξε τα βυτιοφόρα στην πλατεία.

Στο Κιλκίς, στήθηκαν απεργιακές φρουρές στη Γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΛΙΟΣ» και στο τυπογραφείο «Φίλιππος», οι εργαζόμενοι των οποίων συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στην Ξάνθη, από τα χαράματα ξεκίνησε ολοήμερη περιφρούρηση της απεργίας στην e - value. Ενώ, μετά την απεργιακή συγκέντρωση, η ΠΑΣΕΒΕ μαζί με εμπορικό Σύλλογο έκλεισε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Στην Κομοτηνή, περιφρούρηση έγινε στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ» και στην Αλεξανδρούπολη, αποκλεισμός της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ