Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποφασισμένοι να αντισταθούν

Να συνεχίσουν τον αγώνα και να αντισταθούν στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και δημάρχων και να εμποδίσουν την επιστράτευσή τους είναι αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης. Από προχτές το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε κατάληψη των Υπηρεσιών. Χτες ο περιφερειάρχης ζήτησε καταστάσεις οχημάτων και προσώπων από τους Δήμους της Θεσσαλονίκης, για να στείλει τα χαρτιά της επιστράτευσης, αλλά οι εργαζόμενοι μπλόκαραν τη διαδικασία. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μαζικά οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ, μέχρι αργά το βράδυ με μπροστάρη τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τη συμπαράστασή του δήλωσε με την παρουσία του ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του Δήμου Θεσσαλονίκης με δυναμική κινητοποίηση στο γραφείο του δημάρχου Γ. Μπουτάρη εμπόδισαν την πραγματοποίηση σύσκεψης που είχε προγραμματιστεί να γίνει με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, με στόχο να καθοριστεί πλαίσιο δράσης για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι στόχος αυτής της συντονισμένης επίθεσης που δέχονται δεν είναι η καθαριότητα των πόλεων, αλλά η υλοποίηση του διακηρυγμένου στόχου κυβέρνησης και δημάρχων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και του «χρυσοφόρου» τομέα της καθαριότητας.

Πράξη βαθιά αυταρχική

Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι σύμβουλοι στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουν την επιστράτευση των εργαζομένων στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ως πράξη βαθιά αυταρχική, που απαγορεύει το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στον αγώνα κατά των βάρβαρων και εξοντωτικών μέτρων, που παίρνει η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Με ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Περιφερειακή Διοίκηση αποτελεί μέρος της κρατικής διοίκησης που μέσα και από αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της. Οι αγωνιζόμενοι απεργοί στους Δήμους έχουν το δίκιο με το μέρος τους, ο αγώνας τους είναι νόμιμος για το λαό και αυτό έχει σημασία. Αδικη, παράνομη και επικίνδυνη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο λαό. Η καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος των απεργών του εργατικού κινήματος πρέπει να αποτύχει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν άμεσα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους απεργούς των ΟΤΑ, να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην περικύκλωση του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης από το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ