Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τον τόνο έδωσαν οι βιομηχανικοί εργάτες

Πρωτοφανής σε όγκο η συγκέντρωση και η πορεία στα Γιάννενα
Πρωτοφανής σε όγκο η συγκέντρωση και η πορεία στα Γιάννενα
Μεγαλειώδεις ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν μαζικά, διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Λευκάδα. Σε όλες τις πόλεις τα πάντα νέκρωσαν.

Με τα απορριμματοφόρα τους συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στα Γιάννενα σε μια συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 30 χρόνων όπου το ένα μπλοκ διαδεχόταν το άλλο. Χρώμα στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν με τη μαζική τους συμμετοχή μαθητές και φοιτητές. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, εργαζομένων από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Η καρδιά της παραγωγικής δραστηριότητας, εργοστάσια και κλάδοι όπου συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός βιομηχανικών εργατών παρέλυσε, εργαζόμενοι έκαναν το βήμα, με τις ταξικές δυνάμεις να στήνουν απεργιακές φρουρές από το χάραμα. ΒΙΚΟΣ, ΠΕΤΚΟΜ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ στα Γιάννενα, ΙΟΝ, ΒΙΚΥ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ στην Αρτα, ΠΟΠΕΜ σε Πρέβεζα, η «Agrino» στην Αιτωλοακαρνανία, το εργοτάξιο της Αμβρακίας - Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ήταν ορισμένοι από τους δεκάδες άλλους εργασιακούς χώρους που ξεχώρισαν. Κυρίαρχο ήταν το στοιχείο της παράλυσης της εμπορικής δραστηριότητας αφού οι απασχολούμενοι δεν άνοιξαν τα μαγαζιά. Μαζί τους διαδήλωσαν και οι μικρομεσαίοι αγρότες όπως στην Πρέβεζα αλλά και στο Αγρίνιο που κατέβηκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ