Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία

Χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων

Η συγκέντρωση στη Λάρισα

Eurokinissi

Η συγκέντρωση στη Λάρισα
Η Θεσσαλία στον αγώνα. Σύσσωμη. Εργάτες, αγρότες, μαγαζάτορες, βιοτέχνες, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, συνταξιούχοι. Χιλιάδες. Ολοι μαζί. Συμμαχία λαϊκή. Μια γροθιά και μια φωνή. Με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία. Το ΠΑΜΕ μπροστάρης κι οδηγός, ο στόχος καθαρός.

Η μάχη ξεκίνησε από τα χαράματα. Με κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας και κρέμασμα πελώριων πανό στην πρόσοψη και στη θύρα της εισόδου. Κατάληψη και στο κτίριο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας και μετάδοση απεργιακών δελτίων κι αγωνιστικών μηνυμάτων. Με περιφρούρηση στις πύλες των εργοστασίων. Κορναρίσματα των τρακτέρ στις εξόδους των χωριών. Κατέβασμα των ρολών στις βιτρίνες των μαγαζιών. Προσυγκεντρώσεις στις σχολές και στα σχολειά.

Η απεργία πέτυχε. Παντού. Με τη δουλειά «μυρμηγκιού» των στελεχών και των μελών του ΠΑΜΕ. Κι αποφασιστική περιφρούρηση. Παρά και κόντρα στα καλέσματα αποπροσανατολισμού των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού. «Νέκρα» στις βιομηχανικές ζώνες και στα γιαπιά. Αδεια τα γραφεία στα σχολειά και στις σχολές, στους δήμους, στις τράπεζες, στις πρώην ΔΕΚΟ. Τα εμπορικά καταστήματα κλειστά.

Πλήθος και πάθος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών: Στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα. Και σε μικρότερες πόλεις: Στην Ελασσόνα, στα Φάρσαλα, στον Αλμυρό, στη Σκόπελο, στην Καλαμπάκα. Στις πλατείες «δάσος» τα πανό, «σύννεφο» οι σημαίες. Συνθήματα βροντερά, χειροκροτήματα δυνατά. Σε αγωνιστικό πνεύμα και επί της ουσίας οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί. Ομόφωνο «ναι» των συγκεντρωμένων στα ψηφίσματα του ΠΑΜΕ.

Πορείες στους δρόμους. Στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα μπαίνουν μπροστά τα τρακτέρ της μαχόμενης αγροτιάς. Ποτάμια ατελείωτα, κατακλύζουν το κέντρο των πόλεων. Στη Λάρισα, λίγοι προβοκάτορες, μαζί με την αστυνομία, θέλουν να κάνουν ζημιά. Δεν τα καταφέρνουν. Οι αλυσίδες της περιφρούρησης αποδεικνύονται δυνατές κι αλύγιστες.

Η Θεσσαλία έστειλε το μήνυμα: «Κάτω η κυβέρνηση που λεηλατεί και καταστρέφει το λαό ». Κι έδωσε την υπόσχεση: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι ο λαός να πάρει τις τύχες του στα χέρια του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2016-12-09 00:00:00.0)
Αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία(2016-12-02 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για να βγουν στα «μπλόκα»(2014-01-29 00:00:00.0)
Μαχητικές και μεγάλες διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις(2011-10-21 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια(2003-01-18 00:00:00.0)
Ξεσηκώνεται ο κάμπος από τη Δευτέρα(1999-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ