Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μεγάλη συμμετοχή

Βροντερό ήταν το «παρών» στην ογκώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και συλλόγου γυναικών (μέλος ΟΓΕ) στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα και ακόμα ογκωδέστερη η πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης καθώς νέοι διαδηλωτές πύκνωναν τα μπλοκ στη διάρκεια της πορείας που κατέληξε στη γέφυρα του Ευρίπου.

Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα στην Κάρυστο από την Επιτροπή Αγώνα που δημιουργήθηκε τελευταία, στην Ιστιαία και στο Αλιβέρι.

Σε πολύ ψηλά ποσοστά έφτασε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, τη χθεσινή πρώτη της μέρα, σε μεγάλα εργοστάσια αλλά και στο δημόσιο τομέα που κυμάνθηκαν από 80-100% και 50-80%, αντίστοιχα: «Τσιμέντα Χαλκίδας», ΣΕΛΜΑΝ, ΛΑΡΚΟ, ELBISCO (πρώην Αλατίνη), ΒΕΤ Α.Ε., «Γκαλένικα» και «Λαϊδίτης», ΕΤΕ, ΑΤΕ, Εμπορική Τράπεζα έφτασε η συμμετοχή στο 100%, Δήμος Χαλκίδας Αλιβερίου - Κύμης, Λιβαδειάς και Θήβας στο 100%. Επίσης, ΠΕΣΙΝΕ, Εργολάβοι ΠΕΣΙΝΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ Θήβας και Λιβαδειάς στο 100%, ΕΑΒ 95% (ποσοστό συμμετοχής που είχε να παρατηρηθεί εδώ και πολλά χρόνια), «Μόρνος» και «Σνάιντερ» 85% και 80% αντίστοιχα.

Δυναμικές και μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Λαμία, Αμφισσα, Λιβαδειά και Θήβα, όπου στις συγκεντρώσεις συσπειρώθηκε καινούριος κόσμος.

Η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε σε εργασιακούς χώρους, όπως στα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», «Καρφούρ» και «Γαληνός» στη Χαλκίδα και εργοστάσια «Παπαδιάχος», ΒΙΟΜΕΚ και ΜΕΤΚΑ (εργοτάξιο ΔΕΗ) στο Αλιβέρι, επίσης στο εργοστάσιο ΠΑΚΟ στη Λαμία, στα σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» σε Ιστιαία και Λουτρά Αιδηψού, στο «Γαληνός» στα Λουτρά, στο «Lidl» στην Ιστιαία και στο δημαρχείο της Αμφισσας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ