Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11090

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σημαντική νίκη του λαού να απορριφθεί το πολυνομοσχέδιο

Εάν κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε κλάδος, κάθε γραφείο, κάθε δρόμος και παράδρομος γίνει χώρος με 100% απεργούς, αν γίνει χώρος συστηματικής εστίας δράσης, εάν εκατομμύρια άνθρωποι περικυκλώσουν τη Βουλή και όλους τους σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα, είναι δυνατό και εφικτό αυτό το πολυνομοσχέδιο να απορριφθεί.


ΣΕΛ.  3

Ξεσηκωμός! Απεργία Τετάρτη - Πέμπτη και περικύκλωση της Βουλής με το ΠΑΜΕ
  • Παγκόσμιο μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, Τετάρτη 11 π.μ. Ομόνοια, Πέμπτη 9 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις για την περικύκλωση
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 11 π.μ. Ηλεκτρικός Σταθμός

ΣΕΛ.  6  -  9

«Εθαψαν» την περικύκλωση της Βουλής

Τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν τη δράση του ΠΑΜΕ, τις ανακοινώσεις του, όπως και των άλλων συσπειρώσεων των συμμάχων της εργατικής τάξης δυνάμεων, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, αλλά και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Αποσιωπούν τη δράση της κοινωνικής συμμαχίας. Αλλά για τη 48ωρη απεργία τα αστικά ΜΜΕ ξεπέρασαν εαυτόν. «Εθαψαν» κυριολεκτικά την απόφαση του ΠΑΜΕ και της συμμαχίας για περικύκλωση της Βουλής. Η αστική ενημέρωση αποσιωπά τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, ενώ όταν την προβάλλει το κάνει για να συκοφαντήσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες. Την περικύκλωση της Βουλής την «έθαψαν» επειδή ακριβώς ο συμβολισμός της συγκεκριμένης μορφής κινητοποίησης καλλιεργεί στις λαϊκές συνειδήσεις την αναγκαιότητα της πολιτικής πάλης ενάντια στους άδικους, ταξικούς υπέρ του κεφαλαίου νόμους, στην πολιτική, στα κόμματα και στην εξουσία που τους αποφασίζει και τους εφαρμόζει, νόμοι που τους καταστρέφουν τη ζωή, όπως το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το εργατικό εισόδημα. Αλλη μια απόδειξη πως η δημοκρατία της αστικής ενημέρωσης, η αντικειμενικότητα, ο πλουραλισμός σταματούν εκεί που αρχίζει η διεκδίκηση του δίκιου του λαού. Γι' αυτό ενημέρωση για το λαό μόνο από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902». Ολοι στην απεργία και στην περικύκλωση της Βουλής.



ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΠΑΙΔΩΝ»
Σε απόγνωση οικογένειες άρρωστων παιδιών

ΣΕΛ.  32
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επίδειξη θράσους και υποκρισίας

Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον.


ΣΕΛ.  12
«Εφυγε» η σ. Μπέττυ Αμπατιέλου

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑ
Επικίνδυνος αυταρχικός κατήφορος

ΣΕΛ.  19
Αγωνιστική αρχή με τους ναυτεργάτες

ΣΕΛ.  8
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - G20
Παζάρια για το «κούρεμα»

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ