Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Ζόρια στη διαχείριση δείχνει το μεγαλύτερο «κούρεμα»

Διευρύνεται το κεφάλαιο που θα καταστραφεί ελεγχόμενα για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των συμμάχων της στόχο έχουν να σώσουν την πλουτοκρατία. Να τους ανατρέψει ο λαός για να γλιτώσει από τη φτώχεια
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης και των συμμάχων της στόχο έχουν να σώσουν την πλουτοκρατία. Να τους ανατρέψει ο λαός για να γλιτώσει από τη φτώχεια
Η διαφαινόμενη αναθεώρηση της ενδοκαπιταλιστικής συμφωνίας της 21ης Ιούλη, για την ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε «αναπροσδιορισμό» των όρων της συμφωνίας, με μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και με δεδομένη τη βίαιη χρεοκοπία του λαού.

Το πλαίσιο της νέας συμφωνίας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα και στη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ, που βρίσκεται στην Αθήνα. Στο φόντο των παζαριών για διεύρυνση του εύρους της καταστροφής κεφαλαίου, η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τις μικρότερες δυνατές απώλειες για την ντόπια πλουτοκρατία, σφαγιάζοντας ταυτόχρονα τα λαϊκά στρώματα. Η όποια «αναθεώρηση» της συμφωνίας θα επιφέρει νέα δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες του λαού με μόνιμη φτώχεια και ανέχεια, ενώ θα συνοδευτεί με ακόμα μεγαλύτερη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

«Εμείς θέλουμε όλο το κεκτημένο της 21ης Ιουλίου και αν δίπλα σε αυτό προστεθεί και κάτι επιπλέον, αυτό θα είναι καλό», υποστήριξε χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, σε μια προσπάθεια να εμφανίσει σαν «θετική εξέλιξη» τα άγρια ενδοϊμπεριαλιστικά παζάρια που γίνονται στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Το θέμα της ύπαρξης μιας νέας συμφωνίας έθεσε ο υπουργός Οικονομικών και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. «Τώρα μπήκε στο τραπέζι συζήτηση για τη διεύρυνση του εγχειρήματος της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορείς ο Ευαγ. Βενιζέλος. Σημείωσε μάλιστα ότι στους κόλπους της ΕΕ υπάρχουν πλέον «δύο στρατόπεδα για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, ένα γύρω από τη Γερμανία και την Ολλανδία και ένα με άξονα τη Γαλλία και τη συμμετοχή της Ιταλίας και της Ισπανίας».

Κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν χτες πως είναι «δύσκολο να υπάρξουν τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους» στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Ευαγ. Βενιζέλος, με στόχο την τρομοκράτηση των λαϊκών στρωμάτων, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ υποστήριξε: «Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Μπορεί η χώρα να καθηλωθεί ή να πάει σε θετική εξέλιξη». Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «οι διαδικασίες για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».

«Θα ζήσουμε έναν κολασμένο μήνα», τόνισε χτες ο Ευαγ. Βενιζέλος στην εισήγησή του στο ΚΤΕ, στη διάρκεια του οποίου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν ξανά ενστάσεις για καθυστερήσεις στην υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής. Η Β. Παπανδρέου και ο Μ. Ανδρουλάκης ζήτησαν από την κυβέρνηση «ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών», υπονοώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ή τη συγκρότηση «κυβέρνησης συνεργασίας». Πολλοί βουλευτές τάχθηκαν και κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Ενταση, τέλος, σημειώθηκε ανάμεσα στον Ευαγ. Βενιζέλο και τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελά, για το θέμα της φοροδιαφυγής. Ο Δ. Κουσελάς ρώτησε τον υπουργό «τι έχει γίνει με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου» με τον Ευαγ. Βενιζέλο να τον ρωτά τι έκανε ο ίδιος όταν ήταν υφυπουργός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κουσελά(2011-10-08 00:00:00.0)
Οξύνουν τον εκβιασμό όσο μεγαλώνει η λαϊκή πίεση(2011-09-23 00:00:00.0)
Εκανε πίσω ο Βενιζέλος(2008-01-30 00:00:00.0)
Τριβές...(2008-01-10 00:00:00.0)
Στο αντιλαϊκό πρόγραμμά του ορκίζονται οι υποψήφιοι πρόεδροι(2007-10-03 00:00:00.0)
Εκφραση της κρίσης στρατηγικής του οι αντιπαραθέσεις στελεχών(2006-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ