Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τα κέρδη των τραπεζών...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΓΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ του Ζαν - Κλοντ Τρισέ, που εμφανίστηκε πανικόβλητος για να μας ανακοινώσει ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών»!

Τον κατανοούμε απολύτως, όπως και την προτεραιότητα που δίνει στο θέμα ως το πλέον σημαντικό.

Οταν έχουν προβλήματα οι τράπεζές μας, οι πυλώνες αυτοί της ευτυχίας μας, γιατί χωρίς αυτές δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε, όλα τα άλλα ωχριούν.

Με τι άλλο θα μπορούσαμε να ασχολούμαστε τώρα; Με τα εκατομμύρια των ανέργων στην Ευρώπη; Με τα ακόμη περισσότερα εκατομμύρια που ζουν κάτω από το κατώτατο όριο φτώχειας;

Μήπως με τους μισθούς που μειώνονται; Με τα εργασιακά δικαιώματα που καταργούνται; Με την Κοινωνική Ασφάλιση που καταρρέει; Με την εκμετάλλευση των μεταναστών;

Οχι βέβαια, το πρώτο και σημαντικότερο είναι τα κέρδη των τραπεζών. Διότι δεν μπορεί να κοροϊδεύουν τους δικούς μας τραπεζίτες οι αντίστοιχοι Αμερικανοί και Ιάπωνες ότι δεν έχουν κέρδη. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Αφήστε που είναι - όπως συχνά λέει η κυβέρνηση - «ο αιμοδότης της οικονομίας» (Βέβαια, για την ακρίβεια αυτό δεν είναι αιμοδοσία αλλά ...μετάγγιση. Παίρνουν τα λεφτά του κοσμάκη και τα δίνουν στις Ανώνυμες Εταιρείες).

ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ το δήλωσε ξεκάθαρα «δεν θα γίνουμε Ινδία». Ελα, όμως, που κόσμος βγαίνει στο μπαλκόνι του και βλέπει απέναντι το... Ταζ Μαχάλ, φακίρηδες και τα νερά του Γάγγη να τρέχουν!

Γιατί όλες αυτές οι αλχημείες που κάνει ο Κουτρουμάνης εκεί στο υπουργείο Εργασίας, μαζί με τους συνεργάτες του από την τρόικα, και σαν Ινδία μοιάζουν, και σαν Φιλιππίνες και γενικώς σε ό,τι θυμίζει εξαθλίωση και εκμετάλλευση.

Αλλωστε, αυτή είναι και η ουσία της όλης ιστορίας και του θεάτρου που παίζεται με το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ