Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαλέγουν μονοπώλια

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Οι Γερμανοί μυρίστηκαν "ψητό" και έρχονται. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η κυβέρνηση που δείχνει έτοιμη να τα δώσει όλα στους Γερμανούς, όταν Ρώσοι και Κινέζοι έχουν πολύ καλύτερες διαθέσεις», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης, με αφορμή την επίσκεψη του αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ, στην Ελλάδα.

Δηλαδή, να το δώσουμε το «ψητό» αλλά σ' αυτούς που θα το ξεκοκαλίσουν με όλους τους τύπους του «σαβουάρ βιβρ»! Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι προφανές ότι δεν έχει ούτε πρόβλημα ούτε κανέναν ενδοιασμό για την παράδοση του πλούτου της χώρας στα μονοπώλια. Απλώς, απ' τα γερμανικά λέει ότι προτιμάει τα ρωσικά και τα κινεζικά. Και τα συστήνει ανεπιφύλακτα στην κυβέρνηση. Εξίσου προφανές είναι ότι τα όσα λέει και προτείνει το αντιδραστικό αυτό μόρφωμα μακράν απέχουν απ' το λαϊκό συμφέρον. Ολα τα μονοπώλια, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δρουν για να αυξάνουν τα κέρδη εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους. Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, για λογαριασμό του κεφαλαίου, αντιμετωπίζουν τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές σαν το «αμπελοχώραφο» που κληρονόμησαν απ' τον παππού τους και με την πολιτική τους το μετατρέπουν σε «ξέφραγο αμπέλι» για να αλωνίζουν μονοπώλια, τρυγώντας τους καρπούς του, καρποί που χωρίς την εργασία των ανθρώπων του μόχθου δεν μπορούν να παραχθούν. Τόσοι και τέτοιοι καρποί που θα μπορούσαν να θρέφουν το λαό, να ικανοποιούν τις ανάγκες του, να του εγγυώνται μια καλή ζωή. Αντί γι' αυτό οι άνθρωποι του μόχθου βυθίζονται στη φτώχεια. Και είναι πια καιρός που πρέπει να αποφασίσουν να βγουν στην επιφάνεια, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να παραμερίσουν τα κόμματα που υπηρετούν ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα. Να κάνουν δική τους περιουσία τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, αφαιρώντας τα απ' όσους τα λυμαίνονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβαίνει συνεχώς ο «λογαριασμός» για τη στήριξη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων(2022-11-30 00:00:00.0)
«Η διαπάλη ΗΠΑ - Κίνας επιδρά και στις σχέσεις συνεργασίας και ανταγωνισμού τους με άλλα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα». Πού αποτυπώνεται;(2021-03-24 00:00:00.0)
Συμφωνίες δισεκατομμυρίων υπέγραψε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν(2017-03-17 00:00:00.0)
Νέα «χρυσή εποχή» για μπίζνες...(2015-10-24 00:00:00.0)
ΛΑ.Ο.Σ. κερνά...(2011-10-12 00:00:00.0)
Λαϊκό μέτωπο η απάντηση στην επίθεση(2010-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ