Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11082

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
Αύριο στις 11 π.μ., στην πλατεία Λαού της Λαμίας

Αύριο Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος, για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη.


ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από κυβέρνηση - πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα απάντησης στην εξοντωτική φορολογική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας. Ο λαός πρέπει να υψώσει τη φωνή και το ανάστημά του: Ο πλούτος που μου κλέβετε, μου ανήκει

  • Συνεχίζεται ο σφοδρός ταξικός πόλεμος κεφαλαίου - κυβέρνησης κατά των εργαζομένων με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει ομοβροντία από νέους φόρους, χαράτσια και την «εξαφάνιση» ουσιαστικά του αφορολόγητου ορίου για εργατοϋπάλληλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Αυτές οι φορολογικές διατάξεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Γενάρη 2011.
  • Είναι έγκλημα το αφορολόγητο να είναι στις 5.000 ευρώ, να φορολογείται και η φτωχή λαϊκή οικογένεια με 300 ή 400 ευρώ εισόδημα το μήνα, όταν αυτοί που εκμεταλλεύονται το λαό, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, φοροαπαλλάσσονται και επιδοτούνται.

ΣΕΛ.  7

ΜΑΘΗΤΕΣ
Διεκδικούν τη μόρφωσή τους

Σε συντονισμό της δράσης τους προχωρούν οι μαθητές αύριο Κυριακή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Το ραντεβού για τα Συντονιστικά από διάφορες πόλεις, δήμους και σχολεία είναι στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


ΣΕΛ.  16  -  17

Ποια ανάπτυξη;

Μεγάλος ντόρος έγινε από κυβέρνηση, αστικά κόμματα και τα δικά τους ΜΜΕ, για τις επενδύσεις των Γερμανών καπιταλιστών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη που θα φέρουν. Καπιταλιστική ανάπτυξη που σημαίνει κόλαση για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση εμφανίζει ως σωτήρες τους Γερμανούς καπιταλιστές, αλλά αυτοί έρχονται για να ληστέψουν, για δικό τους λογαριασμό, όσα περισσότερα μπορούν από τη μόνιμη πτώχευση του λαού και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Θέλουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο, κράτος και υποδομές στην υπηρεσία τους, ορυκτό και φυσικό πλούτο στο έλεος της κερδοφορίας τους. Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και ληστές του πλούτου του. Από αυτήν την ανάπτυξη έχει να κερδίσει μόνο εξαθλίωση. Η μόνη ανάπτυξη που είναι υπέρ του λαού είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει η λαϊκή εξουσία, η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου και η αξιοποίησή τους με κεντρικό σχεδιασμό, με αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.



ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΒΖ

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορτώνει στο λαό την εγκληματικότητα

ΣΕΛ.  12
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ενωμένοι ενάντια στα βάρβαρα μέτρα

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Δράση για την απεργία 19 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  8
ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Την Τετάρτη η εκδήλωση για το ΕΑΜ

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Λαϊκή αντεπίθεση σε εκμεταλλευτές και ληστές

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Απαίτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

ΣΕΛ.  9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αντιδρούν στις συγχωνεύσεις

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ