ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι λαϊκοί αγώνες αιτία της εγκληματικότητας!

Αδίστακτος ο αρμόδιος υπουργός χτες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση - πάσα του ΛΑ.Ο.Σ.

Mε ύπουλο τρόπο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής επιχείρησε χτες στη Βουλή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να φορτώσει στο λαϊκό κίνημα και τις κινητοποιήσεις την αύξηση της εγκληματικότητας. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση - «πάσα» του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδη για την εγκληματικότητα, είπε ουσιαστικά ότι αυτή αυξάνεται, επειδή γίνονται πολλές λαϊκές κινητοποιήσεις που απασχολούν τους αστυνομικούς.

«Σε ένα χρόνο ταυτόχρονα με τις εγκληματικές δραστηριότητες είχαμε 1.100 πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα οι οποίες απαιτούν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υπουργού. Για να τρομοκρατήσει μάλιστα το λαό και για να φορτώσει την κρίση στην εγκληματικότητα και τους εργατικούς αγώνες, δε δίστασε να πει ότι η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτες συνθήκες οικονομικές και κοινωνικές όπου υπάρχει ένας εκρηκτικός συνδυασμός, κινητοποιήσεις από την μία και εγκληματικότητα από την άλλη».

Στο ίδιο πνεύμα της κινδυνολογίας για εκτροπή, ανέφερε ότι η «ακροδεξιά» θέλει να πάρει τον νόμο στα χέρια της, ενώ κατήγγειλε ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ακροδεξιός θύλακας μέσα στα Σώματα Ασφαλείας. Παίζοντας το δικό του ρόλο στην ίδια παράσταση, ο Α. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «αυτοάμυνα» των πολιτών, αφού, όπως είπε, το κράτος δεν τους προστατεύει.

Πέρα από την κυνική ομολογία του Χρ. Παπουτσή ότι τα σώματα ασφαλείας προσανατολίζονται στο χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ., προσπαθούν να κρύψουν την ουσία της εγκληματικότητας, να την αξιοποιήσουν για να αποπροσανατολίσουν και να φοβίσουν το λαό, να καλλιεργήσουν μίσος ανάμεσα σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Κρύβουν και οι δυο ότι εκτός από την κοινή εγκληματικότητα, την οποία με κάθε αφορμή ανασύρουν για να υπηρετήσουν τους πολιτικούς τους στόχους, υπάρχει το εμπόριο όπλων, το εμπόριο των παιδιών, το εμπόριο ναρκωτικών, για τα οποία σπάνια τα αστικά κόμματα αρθρώνουν κουβέντα.

Υπάρχουν ακόμα οι εταιρείες που παρέχουν «εκτελεστές», η κατασκοπία των πολυεθνικών που διασυνδέονται και με το οργανωμένο έγκλημα και με τους εκτελεστές. Υπάρχει, με άλλα λόγια, το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο σκόπιμα δεν αγγίζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ούτε βέβαια η ΕΕ. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε εισβολή στα άδυτα των αδύτων των επιχειρηματιών, αφού η σαπίλα του συστήματος δεν μπορεί να μη διασυνδεθεί και με τέτοιο οργανωμένο έγκλημα, το μεγάλο έγκλημα.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
«Μεσίτης» των πολυεθνικών ο υπουργός Αμυνας

Ζητάει από την Κομισιόν να επανεξετάσει το πρόστιμο που επιβαρύνει τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία

Οι πολυεθνικές λυμαίνονται υποδομές και στρατηγικούς τομείς, που θα μπορούσαν να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και της εθνικής άμυνας, αν βρίσκονταν κάτω από κοινωνικό - εργατικό έλεγχο, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας

Eurokinissi

Οι πολυεθνικές λυμαίνονται υποδομές και στρατηγικούς τομείς, που θα μπορούσαν να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και της εθνικής άμυνας, αν βρίσκονταν κάτω από κοινωνικό - εργατικό έλεγχο, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας
Νέα επεισόδια καταγράφονται στο σκάνδαλο με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όσο και τα προγράμματα κατασκευής υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον πλούτο του λαού. Ενα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των Ναυπηγείων από την γερμανική Thyssen Group σε εκπρόσωπο της αραβικής εταιρείας Abu Dhabi Mar, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εμφανίζεται τώρα για λογαριασμό της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας να ζητάει από την ΕΕ διευθετήσεις για το πρόστιμο που έχει επιβληθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2008 και το 2010, λόγω της χορήγησης κρατικής ενίσχυσης στα ναυπηγεία.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τα Ναυπηγεία να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο ποσά προσαυξημένα με τους αναλογούντες τόκους, που συνολικά ανέρχονται σε 539 εκατ. ευρώ, ως πρόστιμο έναντι του αρχικού ποσού της αποκαλούμενης από την Επιτροπή «κρατικής ενίσχυσης», ύψους 250 εκατ. ευρώ. Η νέα ιδιοκτήτρια εκβιάζει με αποχώρηση από τα Ναυπηγεία αν ισχύσει το πρόστιμο και γι' αυτό ο Π. Μπεγλίτης συναντήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χ. Αλμούνια, ζητώντας να επανεξετάσει το θέμα.

Παίρνοντας εξόφθαλμα το μέρος των «επενδυτών», που έβαλαν στο χέρι τα Ναυπηγεία με τον όρο να κλείσουν όλα τα τμήματα πλην του στρατιωτικού, το οποίο χρηματοδοτείται αφειδώς από τις κρατικές παραγγελίες, ο Π. Μπεγλίτης υποστηρίζει ότι «κανένας επενδυτής δεν θα έβγαζε από την τσέπη του 539 εκατ. ευρώ για να τα δώσει, πέραν του άλλου κόστους επένδυσης, για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων στο Ελληνικό Δημόσιο».

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κουσελά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε χτες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης για τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δ. Κουσελά, σύμφωνα με τις οποίες είχε παραδώσει λίστα με φοροφυγάδες για βεβαιωμένα χρέη που δεν έχουν εισπραχθεί. Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου και θα εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις από ιδιώτες, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι ο πρώην υφυπουργός μίλησε περί λίστας 3.800 φοροφυγάδων με βεβαιωμένα χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Ο Δ. Κουσελάς υποστήριξε την Πέμπτη ότι είχε παραδώσει τη λίστα, πράξη την οποία συνέδεσε με την αποχώρησή του από τη θέση του υφυπουργού. Απαντώντας χτες για το αν υπάρχει η σχετική λίστα, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους φοροφυγάδες».

Καταγγελία στον ΟΗΕ για τις τουρκικές απειλές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΑΓΚΥΡΑ.--

«Εξελίξεις στο Κυπριακό» μέσα στον Οκτώβρη ελπίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απείλησε ταυτόχρονα ότι αν συνεχιστούν οι κυπριακές έρευνες, το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» θα ενισχυθεί και από άλλα πλοία. Από την πλευρά της, η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε στα Ηνωμένα Εθνη την τουρκική προκλητικότητα, με αιχμή τις απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Κύπρο, με αφορμή τις ερευνητικές γεωτρήσεις. Η συγκεκριμένη απάντηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις τουρκικές απειλές κυκλοφόρησε προχτές το βράδυ ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ. Χτες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση Χριστόφια - Ερογλου, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Την ανησυχία, τέλος, του ψευδοκράτους προκαλεί η κίνηση περισσότερων από 100.000 Τουρκοκύπριων να αποκτήσουν διαβατήρια και ταυτότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χρησιμοποιούν και στο εξωτερικό, ενώ στην Κύπρο απολαμβάνουν το σύνολο των προνομίων του Κύπριου πολίτη.

Για την απελευθέρωση του Βόλου

Εκδήλωση για τα 57 χρόνια της απελευθέρωσης του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα, διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτώβρη, το Παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ,η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

ΝΙΚΑΙΑ
Επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ

Φασιστοειδή επιτέθηκαν στα γραφεία της ΚΟ Αγ. Τριάδας στη Νίκαια χτες τα ξημερώματα γράφοντας στους τοίχους ύβρεις και αγκυλωτούς σταυρούς. Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου 6 μηνών που τα γραφεία της Κομματικής οργάνωσης γίνονται στόχος τραμπουκισμών. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΚΟ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τους ενοχλεί η φωνή και η δράση του Κόμματος, η απήχηση των θέσεών του και οι πρωτοβουλίες που παίρνει για την οργάνωση και την πάλη του εργατόκοσμου της περιοχής. Τους δηλώνουμε ότι οι κομμουνιστές δεν πτοούμαστε, αντίθετα τέτοιες ενέργειες μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο πεισμωμένους να συνεχίσουμε».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ