Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να πληρώσουν ακριβά για το ταξικό έγκλημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις συλλογικές συμβάσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει ότι δήθεν υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις και ενώ τις έχει υπονομεύσει εδώ και καιρό, μεθοδεύει την πλήρη κατάργησή τους με την επέκταση των λεγόμενων επιχειρησιακών συμβάσεων και το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Πρόκειται περί μιας ακόμα αθλιότητας που διαπράττει σε βάρος των εργαζομένων, ολοκληρώνοντας ένα ακόμα ταξικό έγκλημα. Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα και δεν έχουν καμία σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα. Πάνε κατευθείαν στην τσέπη της εργοδοσίας.

Καμιά εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει πια αυταπάτες. Οι καπιταλιστές και τα κόμματα που τους υπηρετούν, τους οδηγούν σε μισθούς εξαθλίωσης, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Το καθεστώς της στυγνής εκμετάλλευσης, της ανασφάλειας και της ανεργίας δεν θα είναι προσωρινό, θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα. Η εργατική τάξη έχει χρέος και καθήκον να υψώσει το ταξικό της ανάστημα. Να βάλει τέλος στις θυσίες των δικαιωμάτων της που της επιβάλλονται για να προστατευτεί η κερδοφορία των εκμεταλλευτών της.

Οργάνωση σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο. Ο αγώνας για το δίκιο μας θα είναι σκληρός, αλλά είναι μονόδρομος. Πάρτε στα χέρια σας τα σωματεία και τα συνδικάτα, διώχτε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που με ψέματα και κόλπα σας έκρυβαν την αλήθεια για το τι θα έφερναν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το τι σημαίνει για εσάς καπιταλισμός και κρίση, ενώ έβαλαν πλάτες να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα. Να εκμηδενιστεί η επιρροή αυτών των κομμάτων στο λαό.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους βάλει φρένο, μόνο αν περάσει στην αντεπίθεση. Για να ζήσει η εργατική τάξη και ο λαός καλύτερα, για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολέμους πρέπει να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, να κάνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις δική τους περιουσία και να αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ