Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απόλυτο έλεγχο επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ
ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στο χώρο της ενημέρωσης

Μικρό οδοιπορικό του «Ριζοσπάστη» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τη χρονιά που πέρασε

Απόλυτο έλεγχο στην ενημέρωση επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να ελέγξει, όχι μόνο την πληροφορία, αλλά και τη σκέψη και την απόφαση του ελληνικού λαού στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με βάση αυτό το απροκάλυπτο σχέδιο, προχώρησε με μεθοδευμένες κινήσεις στην υποβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και στην ταυτόχρονη τόνωση της ασυδοσίας των καναλαρχών.

Στις συνθήκες που εδώ και καιρό έχουν επιβληθεί και με δεδομένο πως η κυβέρνηση «δε χαλάει χατίρι» αυτή την περίοδο στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, βρίσκουν «χώρο» και αναπτύσσονται όλα τα παράσιτα της, τάχα, δημοσιογραφίας ή της ψυχαγωγίας, με αποτέλεσμα τη συνολική υποβάθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ταυτόχρονα, από τις τηλεοπτικές οθόνες παρελαύνουν μόνον οι εκλεκτοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι επιλεγμένοι της ΝΔ, ώστε να παίζεται ...σωστά το δικομματικό παιγνίδι και διάφοροι «μαϊντανοί» του κατεστημένου, ενώ απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, αλλά και άλλοι επώνυμοι παράγοντες.

Σύντομο χρονικό της ραδιοτηλεοπτικής χρονιάς που πέρασε στο σημερινό «Ριζοσπάστη».

ΣΕΛΙΔΕΣ 12 - 13


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ