Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φώτα...

ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ σήμερα και είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τους «πεφωτισμένους» της πολιτικής ζωής της χώρας! Πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός. Τώρα θα πείτε τι σχέση έχει αυτός με τους πεφωτισμένους. Καμιά, αν εξαιρέσετε το γεγονός πως μας έχει «αλλάξει τα φώτα»!

Ετερος πεφωτισμένος ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θυμάται τα σχετικά ριάλιτι-σόου και ψάχνει «φως στο τούνελ» της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο που το σκοτάδι είναι επικίνδυνο μέρος για αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως όταν κάπου στις σκιές καραδοκεί ο Μητσοτάκης! Σκέτο θρίλερ αυτό το κόμμα...

Να μην ξεχάσουμε και τον Χριστόδουλο, βέβαια, αφού τα Φώτα είναι βασικά θρησκευτική υπόθεση. Θα είμαστε όμως υπερβολικοί αν πούμε ότι δείχνει μια σαφή προτίμηση απ' ό,τι φαίνεται στα «φώτα της δημοσιότητας» από την ομώνυμη γιορτή;

Μάλλον όχι. Αλλωστε όταν είσαι αρχιεπίσκοπος, δε σου κοστίζει και τίποτε να τραβάς πάνω σου τις τηλεοπτικές κάμερες. Κάνεις ένα ανέξοδο σχόλιο επί παντός του επιστητού και «καθάρισες». Στα θέματα της Εκκλησίας, που χρειάζονται φως, δείχνει κάπως φειδωλός στις δηλώσεις ο αρχιεπίσκοπος.

Σαφώς εμπλεκόμενος με υποθέσεις «φωτός» κι ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με τη γιορτή δεν έχει βέβαια καμιά σχέση, αφού κανείς δεν μπορεί να τον φανταστεί χειμωνιάτικα να βουτάει στα νερά να πιάσει το σταυρό.

Πλην όμως έχει σχέση με τα φώτα της ΔΕΗ, τα οποία, αν δεν το γνωρίζετε, σπεύδει να ιδιωτικοποιήσει, με την ταχύτητα του φωτός. Πριν καλά - καλά το καταλάβουμε η υπηρεσία θα έχει περάσει σε ιδιώτες.

Για το Συνασπισμό, καλύτερα να μην πούμε πολλά. Εχουν τα προβλήματά τους οι άνθρωποι. Βλέπουν να έρχεται εκλογική αναμέτρηση, βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ορεξάτο για άγραν ψήφων, βλέπουν και τα γκάλοπ να τους έχουν στο όριο του 3%. Εν ολίγοις, «δε βλέπουν φως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ