Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης

Ενα μόνο παράδειγμα, για να δείτε πώς κάνει τους δαρβινικούς υπολογισμούς του ο εν λόγω επίδοξος εκτελεστής της κοινωνικής ασφάλισης, που μάλλον νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς: Το υπάρχον - λέει - σύστημα κοινωνικής ασφάλισης λειτουργεί ως εξής: Οι εισφορές των σημερινών εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων..! Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν άλλο οι εργαζόμενοι να ζουν τους συνταξιούχους, γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούν να πάρουν οι ίδιοι σύνταξη, πολύ περισσότερο που παρατηρείται αύξηση του μέσου όρου ζωής..!

Μας λέει, με άλλα λόγια, ο κ. Νεκτάριος ότι οι συνταξιούχοι, δηλαδή οι άνθρωποι που δούλεψαν δεκαετίες ολόκληρες (στα 60 υπολογίζει ο ίδιος το μέσο όριο συνταξιοδότησης σήμερα), δεν κατέβαλαν τίποτα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων έρχεται ο ίδιος να ρίξει σήμερα στο χρηματιστηριακό τζόγο! Δεν είναι αυτοί που πλήρωσαν μέχρι τελευταίας δεκάρας τις βαρύτατες ασφαλιστικές εισφορές τους (ο ίδιος αναγνωρίζει ότι είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη), όταν για τους εργοδότες ισχύει ο «νόμος» της εισφοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και για το κράτος η σκέτη «κοπάνα», ακόμα και από τις θεσμοθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς! Δεν υποχρεώνονται οι απόμαχοι της δουλιάς, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή τους, να φυτοζωούν με συντάξεις πείνας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τις οποίες ο Νεκτάριος θέλει να κόψει στο μισό! Και φταίνε, παρ' όλα αυτά, αυτοί και η μακροζωία τους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων!

Η λέξη «ντροπή!» είναι πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει κανείς αυτήν την αισχρή προπαγάνδα, που θέλει να μεταβάλει ακόμα και την αναγκαία αλληλεγγύη των γενεών, σε μια διαμάχη γενεών, προκειμένου να περάσουν τα διαλυτικά σχέδια σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ